Odmjeravanje snaga: Je li Rimčev C_Two automobil s najbržim ubrzanjem i može li pobijediti Bugatti Veyron?

Podaci govore za sebe, a video pokazuje kako izgleda jurnjava u C_Two. Pogledajte sami.

Martina Čizmić | 26.04.2021. / 11:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije 10 godina Mate Rimac sa svojim prerađenim zelenim BMW-om oborio je cijeli niz FIA i Guinessovih rekorda te pokazao da električni automobili, kad se naprave kako treba, mogu biti itekako brzi.

U videu objavljenom na YouTubeu Rimac je odlučio svima pokazati što može posljednji automobil Rimac Automobila, C_Two, koji je prije tri godine predstavljen na sajmu automobila u Ženevi. Prije svega, od samog je predstavljanja automobil doživio brojne nadogradnje i poboljšanja, pa je tako sad još brži nego prije.

Naime, Rimac je na svom Facebooku objavio specifikacije koje su bile aktualne u trenutku predstavljanja C_Two. Tada mu je za 1/4 milje (odnosno za oko 400 metara) trebalo 9,1 sekundu. Danas C_Two s dva putnika, na normalnoj cesti i gumama, s 85 % performansi, isti put prijeđe za 8,94 sekunde.

Znamo da još imamo puno potencijala za poboljšanje ovog vremena prije no što automobili dođu u ruke vlasnika, zapisao je Rimac.

Kako to poboljšanje izgleda u praksi, najbolje se vidi u videu u kojem ga Rimac vozi i uspoređuje s Porscheom. Ističe kako primjerak koji vozi još nije konačna verzija koja će ići u ruke kupaca. To bi trebalo biti gotovo u sljedećih nekoliko mjeseci, kad će i službeno biti predstavljeno novo ime C_Two.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti