Odustali od automobila i okrenuli se - kućnom robotu?

Osim kućnog robota, Apple radi i na "naprednom stolnom uređaju koji bi koristio robotiku za pomicanje zaslona".

Martina Čizmić | 05.04.2024. / 09:06

Robot (Foto: Getty Images)

Nakon što su odustali od rada na svom automobilu, u Appleu su se, kako piše Bloomberg, okrenuli - robotima.

Projekt koji je, navodno, još uvijek u ranoj fazi, trebao bi razviti osobnog robota koji bi korisnika pratio po njegovu domu. Zvuči vam poznato? Samsung je nešto slično predstavio u svom robotu Ballieu, a Amazon u svom Astro robotu.

Slika nije dostupna Ima kameru, prati vas u stopu i sve snima: Upoznajte Samsungovu "Lopticu"

Slika nije dostupna Može donijeti pivo dok gledate utakmicu: Amazon predstavio svog prvog kućnog robota

Iako u Appleu, tradicionalno, ne otkrivaju ništa, jasno je da bi se morali okrenuti nečemu novom, ako već neće raditi električni automobil. A kućna robotika mogla bi im pružiti priliku da iskoriste umjetnu inteligenciju, na kojoj rade, i povežu sve uređaje koje nude korisnicima.

Navodno je ideja da robot radi kao alat za videokonferencije koji se može sam kretati. Prema nekim informacijama imao bi i druge ambicioznije funkcije, ali o čemu se točno radi, još nije poznato.

Prem Bloombergu, osim kućnog robota, Apple radi i na "naprednom stolnom uređaju koji bi koristio robotiku za pomicanje zaslona", koji je napredniji od robota i na kojem se radi već godinama.

S obzirom na to da je Apple poznat po tome da godinama razvija svoje proizvode, očito ovog kućnog robota nećemo tako skoro vidjeti u prodaji. A onda opet, možda završi i poput Appleova automobila.

 

Izvor: Bloomberg

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti