Okus Androida 5.1.1 na Nexusu 9

Nije novina kako Nexus izvedenice uređaja uvijek prve „okuse“ nove inačice Android mobilne platforme. To je posve i razumljivo, s obzirom da znamo kako se tom politikom poslovanja vodi Google.

Zimo Zimo Nino Krstačić | 09.05.2015. / 10:00

Okus Androida 5.1.1 na Nexusu 9

Nije novina kako Nexus izvedenice uređaja uvijek prve „okuse“ nove inačice Android mobilne platforme. To je posve i razumljivo, s obzirom da znamo kako se tom politikom poslovanja vodi Google.

Tako je sada došao na red i ne tako davno tržištu predstavljeni HTC Nexus 9. Kažimo kako je Nexus 9 predstavljen prošle godine, točnije u studenom. Po pitanju proizvodnje Nexusa 9, vodila se „žestoka“ bitka. Mediji su se raspisali hoće li Nexus 9 biti predstavljen i proizveden od strane LG-a ili pak HTC-a. No ta je čast na kraju ipak pripala tajvanskom HTC-u. Posljednja nadogradnja koju HTC Nexus 9 posjeduje jest ona Android Lollipop inačice 5.0.2., ali čini se kako će kroz nekoliko dana mnogi vlasnici ovog Nexus tableta, zaprimiti obavijest o dospijeću nadogradnje.

Ako se pitate zašto je HTC Nexus 9 odabran kao prvi uređaj za izvršavanje procesa nadogradnje, kažimo kako je upravo Nexus 9 za sada jedina Nexus izvedenica sa 64-bit procesorom. Iz Googlea ističu kako će nakon završetka procesa nadogradnje Android-a 5.1.1 na HTC Nexus 9, pripadajuća nadogradnja dospjeti i na ostale Nexus uređaje.

Stoga ako ste kojim slučajem vlasnik HTC Nexus 9 modela, ove dane svakako provjerite pod stavku „ažuriranje sustava“, no nemojte zaboraviti proces preuzimanja i instalacije nadogradnje obaviti putem Wi-Fi-a, s obzirom će ista biti odaslana putem OTA (Over-The-Air) značajke.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti