Olimpijske igre nisu rezervirane samo za Zemlju: Astronauti na Međunarodnoj svemirskoj postaji odmjerili snage u neobičnim disciplinama

Prve "svemirske Olimpijske igre" pokazale su da se i u svemiru može njegovati duh olimpizma.

Martina Čizmić | 29.07.2021. / 08:13

Astronauti koji trenutačno borave na Međunarodnoj svemirskoj postaji priključili su se proslavi Olimpijskih igara u svom stilu. Organizirali su "svemirske Olimpijske igre" koje, u skladu s tim gdje se održavaju, imaju i pomalo neobične discipline.

Kako je još prošlog tjedna najavio francuski astronaut Thomas Pesquet, "svemirska Olimpijada" zapravo je odmjeravanje snaga između članova SpaceX-ove posade Crew Dragona i ruske posade Soyuza. Među zanimljivim disciplinama u kojima su odmjerili snage našli su se skok u dalj, loptanje bez ruku i sinkronizirano lebdenje u bestežinskom stanju. Ali i jahanje. Recimo.

 

 

Da bi njihovo prijateljsko natjecanje zaista bilo u duhu Olimpijskih igara, ukrasili su unutrašnjost Međunarodne svemirske postaje zastavicama iz cijelog svijeta. A najboljima su dodijeljene i "medalje".

Uz to što su se sami okušali u "svemirskim olimpijskim sportovima", članovi posada zajedno su promatrali otvaranje Olimpijskih igara, i to na visini od 400 kilometara od Zemlje, te poželjeli sreću svim sportašima uz napomenu da će ih promatrati "iz svemira".

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti