Galerija

Astronauti koji trenutačno borave na Međunarodnoj svemirskoj postaji priključili su se proslavi Olimpijskih igara u svom stilu. Organizirali su "svemirske Olimpijske igre" koje, u skladu s tim gdje se održavaju, imaju i pomalo neobične discipline.

Kako je još prošlog tjedna najavio francuski astronaut Thomas Pesquet, "svemirska Olimpijada" zapravo je odmjeravanje snaga između članova SpaceX-ove posade Crew Dragona i ruske posade Soyuza. Među zanimljivim disciplinama u kojima su odmjerili snage našli su se skok u dalj, loptanje bez ruku i sinkronizirano lebdenje u bestežinskom stanju. Ali i jahanje. Recimo.

 

 

Da bi njihovo prijateljsko natjecanje zaista bilo u duhu Olimpijskih igara, ukrasili su unutrašnjost Međunarodne svemirske postaje zastavicama iz cijelog svijeta. A najboljima su dodijeljene i "medalje".

Uz to što su se sami okušali u "svemirskim olimpijskim sportovima", članovi posada zajedno su promatrali otvaranje Olimpijskih igara, i to na visini od 400 kilometara od Zemlje, te poželjeli sreću svim sportašima uz napomenu da će ih promatrati "iz svemira".

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju