OLO: Prvi minijaturni 3D printer za telefon

Dokaz da polako ulazimo u razdoblje 3D printera...

Monika Nožić Monika Nožinić | 08.04.2016. / 16:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Od sada ćete svoj pametni telefon moći povezati s 3D printerom koji će vam pružiti neograničene mogućnosti...

Startup iz San Francisca OLO osmislio je prvi na svijetu 3D printer koji je specijalno dizajniran tako da bude dodatak vašem pametnom telefonu. Način na koji OLO funkcionira poprilično je fascinantan.

U ovaj minijaturni printer stavlja se pametni telefon koji na svom zaslonu prikazuje 3D model predmeta koji želite napraviti. Na zaslonu se pojavljuje model koji emitira posebnu svjetlost koja u dodiru s materijalom u printeru kreira željeni predmet. Printer koristi polimersku smolu koja se stvrdnjava tijekom printanja, a dijelovi modula oko pametnog telefona se podižu i ispuštaju novi sloj smole, sve dok se ne dođe do konačnog rezultata.

Na ovaj način moći ćete napraviti određene predmete i, primjerice, zamijeniti plastični dio na automobilu ili vašem računalu. Pomoću ovog printera nećete moći napraviti površinski velike predmete, već samo one koji odgovaraju veličini vašeg zaslona na pametnom telefonu.

OLO je trenutno u Kickstarter kampanji u kojoj je prikupio preko 2 milijuna dolara, u kojoj je daleko premašen njihov traženi cilj od 80 tisuća dolara. Cijena ovog minijaturnog 3D printera iznosi 99 dolara.

Pogledajte kako točno funkcionira ovaj 3D printer:

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti