Opera Mini stiže na jeftine mobitele zahvaljujući Microsoftu

Popularna Opera Mini postaje pretpostavljeni web preglednik na Microsoftovim 'običnim' mobitelima koji ne spadaju u pametnu kategoriju. Uglavnom se radi o jeftinim uređajima namijenjenim tržištima u razvoju ili nezahtjevnoj publici. Ugovor predviđa korištenje...

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 23.08.2014. / 13:50

Opera Mini stiže na jeftine mobitele zahvaljujući Microsoftu

Opera MiniPopularna Opera Mini postaje pretpostavljeni web preglednik na Microsoftovim "običnim" mobitelima koji ne spadaju u pametnu kategoriju. Uglavnom se radi o jeftinim uređajima namijenjenim tržištima u razvoju ili nezahtjevnoj publici. Ugovor predviđa korištenje Opere Mini na mobitelima sa softverom Series 30+, Series 40 te Asha linijom uređaja. Do sada su uređaji tog tipa uglavnom koristili ugrađeni Xpress preglednik, a slijedi nadogradnja na ovaj maleni i brzi preglednik iz Opere, dok će se novi uređaji isporučivati s već integriranim Opera Mini preglednikom.

Ovaj web preglednik koristi se sada već dobro poznatom tehnologijom kompresije web stranica tijekom samog učitavanja, što rezultira izuzetno brzim prikazom. Ovo ga čini pogodnim za rad na gotovo bilo kojem mobitelu, a posebno na onim sa slabijim hardverom. Mini verzija preglednika danas broji oko 250 milijuna korisnika, od čega se 100 milijuna pripisuje Android uređajima, govore posljednji podaci iz Opere.

Potpisivanje ugovora nije bilo iznenađenje; Opera Software je od prije surađivala s Microsoftom, točnije postavljanjem svog preglednika na seriju Nokia X uređaja s Android platformom.

Izvor: operasoftware.com/press

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti