Opera objavila najbržu verziju ikada za desktop

Najnovija verzija donosi Microsoftovu tehnologiju PGO (Profile-Guided Optimization).

Monika Nožić Monika Nožinić | 08.02.2017. / 17:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Opera je danas najavila da je verzija 43 Opera web preglednika najbrža verzija ikada objavljena za desktop. Developeri kažu da je trenutno učitavanje stranica i Profile Guided Optimization ono što Operu 43 najbržom verzijom ikada. Na poboljšanju brzine učitavanja stranica radili su od prošle godine i već su pokretali funkcije kao što su optimizacije brzine učitavanja stranica, integrirano blokiranje oglasa i brže podizanje.

Iz Opere su priopćili da najnovija verzija donosi Microsoftovu tehnologiju PGO (Profile-Guided Optimization) i instant page loading funkcije koje donose još jedno povećanje brzine, što će dodatno poboljšati vrijeme pregledavanja za korisnike.

Instant učitavanje stranica predviđa stranicu čiju adresu korisnik upiše i onda kada je prepozna, preglednik automatski počne učitavati stranicu u pozadini, čak i prije nego što korisnik klikne na tipku enter. Profile Guided Optimization nova je compiler tehnika koja omogućuje da softver koji se pokreće u Windowsu radi brže, a Opere kažu da ova tehnologija omogućuje i do 13 posto brže pokretanje.

Izvor: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti