Oprezno s pametnim telefonima! Mogli biste prizvati Antikrista

Antikrist je osoba koja će biti na čelu interneta i kontrolirati čovječanstvo, rekao je patrijarh Kiril.

Martina Čizmić | 14.01.2019. / 17:44

Pametni telefon u crkvi (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Da moderna tehnologija ima i svoje "tamne" strane, svjesni su svi koji ju svakodnevno koriste. No, da će ovisnost o pametnim telefonima i modernoj tehnologiji prizvati Antikrista, to još nismo čuli.

Vođa ruske ortodoksne crkve, patrijrah Kiril, u razgovoru za rusku državnu televiziju iznio je svoje viđenje moderne tehnologije.

Rekao je kako bi svi korisnici pametnih telefona trebali biti oprezni kad koriste internet je on predstavlja "mogućnost globalne kontrole nad čovječanstvom".

Antikrist je osoba koja će biti na čelu interneta i kontrolirati čovječanstvo, rekao je patrijarh Kiril, a prenosi BBC.

Kad god koristite svoje napravice, htjeli vi to ili ne, uključili vi dijeljene lokacije ili ne, netko će znati točno gdje ste, koji su vaši interesi i čega se bojite, nastavio je patrijarh Kiril.

Uvjeren je da će se u budućnosti pojaviti metode i tehnologije koje će imati pristup svim informacijama i omogućiti korištenje tih informacija.

Možete li uopće zamisliti moć koja će biti koncentrirana u rukama oni koji dobiju pristup saznanju o tome što se događa u svijetu? Takav kontrola na jednom mjestu nagovješta dolazak Antikrista, uvjeren je patrijarh.

Iako bi nakon ovih riječi mogli pomisliti da je patrijarh Kiril protivnik tehnološkog napretka, prevarili biste se. Kako je sam pojasnio, protivi se "razvoju sustava koji bi kontrolirao nečiji identitet".

Patrijarhove riječi nisu pretjerano uznemirile vjernike u Rusiji. Na društvenim su mrežama kroz humor i sarkazam sve okrenuli na šalu, a jedan je od komentatora čak pronašao fotografiju na kojoj patrijarh Kiril pozira za selfie.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti