Predstavnici Osječko-baranjske županije i Odjela za matematiku osječkog Sveučilišta u utorak su potpisali ugovor o provedbi novog bloka radionica "MATHOS Web Development Bootcamp", vrijedan 100 tisuća kuna, za edukaciju u IT sektoru.

Riječ je o nastavku prošlogodišnje suradnje kada je Osječko-baranjska županija izdvojila 100 tisuća kuna za radionice kojima je, pod vodstvom profesora Odjela za matematiku i stručnjaka iz osječke IT tvrtke Mono bilo obuhvaćeno 20 polaznika, od kojih su 12 bile nezaposlene osobe, a po njihovom završetku ukupno 15 osoba je zaposleno u IT sektoru.

Dožupan Josip Miletić kazao je kako će danas potpisanim ugovorom Županija financirati edukaciju novih 20 polaznika, ocijenivši kako je prošlogodišnji projekt bio uspješan jer je većina polaznika relativno brzo nakon edukacije pronašla posao i izašla iz evidencije nezaposlenih osoba.

Cilj nam je i dalje izgrađivati Osijek u IT sektoru, pri čemu je značajna uloga Odjela za matematiku osječkog Sveučilišta. Čovjek je ključan resurs u razvoju bilo koje tehnologije, a to je ono što Županija prepoznaje i podupire, rekao je Miletić.

Pročelnik Odjela za matematiku Kristian Sabo izvijestio je kako se i ovaj ciklus radionica planira odraditi u suradnji sa stručnjacima iz IT tvrtke Mono, dodavši kako studenti ovoga Odjela imaju jednu od najvećih stopa zapošljivosti na razini Sveučilišta.

Pojasnio je kako su edukacije namijenjene prvenstveno nezaposlenim osobama, koje imaju afinitet prema IT sektoru, ali ako ne bude dovoljno kandidata, raspisat će se javni poziv i za ostale građane, koji su voljni pohađati edukaciju.

Županijska pročelnica za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović istaknula je kako je ovo jedan od projekta koje Županija provodi s ciljem povećanja zaposlenosti dugotrajno nezaposlenih osoba, dodavši kako su u tijeku pripreme za projekt poticanja zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih žena.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju