Osnivač ethereuma priznao da zbog pada vrijednosti kriptovaluta više nije milijarder

S obzirom na to da je na svom vrhuncu jedan ether stajao skoro 5 tisuća dolara, a sada je pao na ispod 2 tisuće, jasno je zašto je Buterin pao ispod milijarde.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.05.2022. / 13:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Usprkos činjenici što financijski stručnjaci godinama upozoravaju na oprez prilikom investiranja u kriptovalute te svim investitorima savjetuju da ulože samo ono što su spremni izgubiti, brz i veliki rast kriptovaluta privukao je mnoge koji su, potaknuti željom za brzom zaradom, uložili veliki novac. I sve je bilo dobro dok je vrijednost kripta konstantno rasla, no onda je uslijedilo prizemljenje.

Slika nije dostupna EU financijska regulatorna tijela upozoravaju na rizike povezane s kriptoimovinom

Bitcoin, ether i druge kriptovalute pale su duboko u crveno, a s njima i investicije, štednje i nadanja za ostvarivanjem brzog i lakog profita.

Veći investitori izgubili su milijune, a neki čak i desetke milijardi poput osnivača kriptoburze Binance Changpenga Zhaoa. Iako se informacije o njegovom ranijem bogatstvu i gubicima razlikuju, mediji su složni kako je u nekoliko mjeseci izgubio više od 80 milijardi dolara, što su nevjerojatne brojke.

Ipak, Zhao i dalje može biti miran što se financija tiče jer je njegovo bogatstvo, prema Bloombergovom indeksu milijardera, i dalje iznad 10 milijardi dolara.

Dok je on ostao na listi milijardera, jedna je poznata osoba iz kriptosvijeta s te liste nedavno ispala i sada je samo - multimilijunaš.

Slika nije dostupna Izumitelj ethera Vitalik Buterin dobio crnogorsko državljanstvo, uručena mu i putovnica

Riječ je o Vitaliku Buterinu, osnivaču ethereuma koji je sve do nedavno na krilima velike vrijednosti kriptovaluta bio milijarder te je vrijednost njegova bogatstva prošlog studenog, ponajviše zbog velikog broja ethera koje posjeduje, iznosila oko 1,5 milijardi dolara. S obzirom na to da je na svom vrhuncu jedan ether stajao skoro 5 tisuća dolara, a sada je pao na ispod 2 tisuće, jasno je zašto je Buterin pao ispod milijarde.

On je tu informaciju podijelio na Twitteru tijekom konverzacije s jednim korisnikom, a treba podsjetiti kako je ranije donirao kriptovalute shiba inu čija je vrijednost iznosila više od milijarde dolara, dok je ostatak od više milijardi dolara tog kripta uništio.

Izvor: Bitcoinist
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti