Otellini: Microsoft potplatio Nokiju

Procurile su glasine o nedavno sklopljenoj suradnji Nokie s Microsoftom u kojoj se medijima obratio direktor Intela -- Paul Otellini

Zimo Zimo Duje Vrandečić | 19.02.2011. / 21:52

Otellini: Microsoft potplatio Nokiju

Procurile su glasine o nedavno sklopljenoj suradnji Nokie s Microsoftom u kojoj  se medijima obratio direktor Intela -- Paul Otellini s tvrdnjama da je Microsoft platio Nokiji za njihovu suradnju.

Nakon što su sklopili posao vrijedan milijune dolara, u kojem je Nokia na svojim uređajima potvrdila Microsfotov Windows 7 operativni sistem kao prioritet, mediji su objavili informacije u kojima tvrde da je Nokija potkupljena.

Naime, Intel je do Nokijinog partnerstva s Microsoftom sudjelovao u projektu MeeGo čijim je zanemarivanjem Nokia oštetila Intel.

Otellini predpostavlja kako bi Nokia puno bolje uspjela u suradnji s Androidom nego sa već izabranim operativnim sistemom Windows Phone 7 te je sa njegovog stajališta veća vjerojatnost da bi se na tržište lakše probila s Androidom.

Uz sve gubitke Otellini se nada da će Intel vrlo skoro pronaći novog partnera za razvoj MeeGoa. Ukoliko ste propustili, pogledajte i dizjnerski koncpet suradnje Nokije i Microsofta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti