Otkrivene nove informacije o Googleovim telefonima Pixel

Google priprema dva nova pametna telefona Pixel koja će predstaviti tijekom ljeta ili, vjerojatnije, u listopadu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.06.2018. / 16:44

Google (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dok većina mobilnih kompanija svoje najjače adute predstavlja u prvoj polovici godine, drugi dio godine najčešće pripada Samsungu i njihovu modelu Note, Appleovim iPhoneima i Googleu. Zahvaljujući dosadašnjim glasinama, već znamo što pripremaju Samsung i Apple, a ovog tjedna objavljene su i informacije vezane uz novu generaciju Googleovih pametnih telefona  Pixel s kojom će Google krenuti u bitku s najjačim modelima na tržištu pametnih telefona – a ove ih je godine zaista jako veliki broj te se čini da konkurencija nikada nije bila jača.

Glasine vezane uz datum predstavljana ovih telefona se razlikuju – neki izvori tvrde kako bi ih Google mogao predstaviti već u kolovozu ili tijekom rujna kako bi ukrao barem dio pozornosti Appleu i novim modelima iPhonea, dok druge informacije govore kako će to biti kao i do sada, tijekom listopada.

Osim telefona, na istoj konferenciji ova bi kompanija trebala predstaviti bežične slušalice i pametni sat koji bi trebao raditi na novoj verziji Snapdragona napravljenoj posebno za pametne satove te na novoj verziji operativnog sustava Wear OS. Za proizvodnju novih Pixela ove bi godine trebao biti zadužen Foxconn te inženjeri koji su postali dio ove kompanije nakon akvizicije HTC-a.

Osim u veličini ekrana, razlika između Pixela 3 i 3XL bit će i u hardverskom dijelu smještenom u gornjem dijelu ekrana – po uzoru na iPhone X, "notch" će imati samo Pixel 3 XL te će se u njemu nalaziti dvije kamere. Ekran ovog telefona zauzimat će skoro cijelu prednju površinu telefona te će se samo na donjem dijelu nalaziti mali okvir, dok će manji model imati okvir i s donje i s gornje strane.

Iste informacije kažu kako će sa stražnje strane telefona oba modela imati samo jednu kameru (dok neki uređaji već imaju tri kamere, Google će i dalje ostati samo na jednoj), no zahvaljujući softverskoj optimizaciji s njima će se moći snimati fotografije sa zamućenom pozadinom.

Što se hardvera tiče, kao i većina pametnih telefona koje pokreće Android očekujemo Snapdragon 845 i 4, odnosno vjerojatno 6 GB memorije.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti