Otvorene prijave za novu generaciju startup inkubatora Algebra LAB-a

Otvorene su prijave za novu generaciju startup inkubatora Algebra LAB-a, inkubatorskog programa s dokazanim rezultatima u podršci inovativnim projektima

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.09.2021. / 15:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Algebra LAB otvara prijave za novu generaciju startup inkubatora u Hrvatskoj. Svi oni koji žele biti dijelom 14. generacije startupa i proći kroz najutjecajniji inkubator novih projekata u Hrvatskoj trebaju se prijaviti do kraja rujna. Mjesto u inkubatorskom programu Algebra LAB-a vrlo je traženo, pa se tako za svaku generaciju prijavljuje više od stotinu timova, dok ih inkubatorski program naposljetku prima desetak.

Program inkubacije namijenjen je startup poduzetnicima koji imaju poslovnu ideju ili projekt, ali treba im dodatna podrška za realizaciju. U sklopu programa održat će se niz radionica u kojima će se, na tjednoj bazi, raditi s mentorima, u grupama i individualno. Algebra LAB pomoći će timovima da razrade svoju poslovnu strategiju, prototip usluge ili proizvoda, provedu istraživanje tržišta i izgrade svoju mrežu poslovnih kontakata. Kroz networking s drugim startupovima i mentorima, timovi će naučiti kako rješavati probleme pred kojima će se naći i kako se pozicionirati na tržištu.

Inkubator Algebra LAB-a može se pohvaliti kako je jedini posve "digitalan“ inkubator u zemlji koje timove može podržati i stimulirati kroz prenošenje aktualnih posljednjih znanja i saznanja iz niza ključnih područja kao što su umjetna inteligencija (AI), podatkovna znanost, softversko inženjerstvo, dizajn, razvoj korisničkih sučelja, strojno učenje (ML), blockchain i još mnogo toga.

Upravo njegova pozicija koja uključuje neposrednu povezanost sa znanstveno-istraživačkim aktivnostima Algebra LAB-a te ukupno preko 600 nastavnika i predavača iz Algebrina sustava, uključujući Visoko učilište Algebra, omogućava dobro mentoriranje timova, čak i u segmentima usko specifičnih znanja potrebnih za pojedine projekte u nastajanju. Brojni uspjesi timova koji su u posljednjih desetak godina prošli kroz inkubator Algebra LAB-a, a koji im je otvorio vrata prema vodećim investitorskim i akceleratorskim programima pomogavši im da dođu i do vrlo ozbiljnih investicija, najbolji su dokaz kvalitete i utjecajnosti ovog inkubatorskog programa.

Timovi će u sklopu inkubatorskog programa, a u suradnji s vrhunskim mentorima stjecati znanja iz područja poduzetništva, financija, investicija, marketinga, komunikacije, prodaje, PR-a, pa čak i psihologije, što uključuje i razvoj vještina pitchanja. Bitno je, naravno, što će se raditi na konkretnim primjerima, razvijajući konkretne poduzetničke projekte samih timova.

Mentori iz Algebra LAB startup inkubatora pružali su nam podršku u svim fazama razvoja re-Book knjižnica. Posebno bismo izdvojili prilike za osobni rast i razvoj koje su nam došle kroz sudjelovanje u startup inkubatoru Algebra LAB-a. Imali smo priliku upoznati brojne stručnjake iz svijeta poduzetništva i učiti od njih tijekom radionica i individualnih susreta. Stekli smo brojna nova znanja o strategijama razvoja proizvoda i samog poslovanja. Puno smo napredovali po pitanju prezentacijskih vještina. Upoznali smo kolege iz startup zajednice i uspješne poduzetnike što je iznimno pozitivno utjecalo na dodatno razvijanje našeg poduzetničkog duha, rekli su Majda Milevoj Klapčić i Petar Dundara iz projekta re-Book koji je imao najbolji pitch na predstavljanju prethodne, 13. generacije inkubatora.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti