Algebra LAB poziva startupe da se prijave za intenzivni, četveromjesečni edukativni program inkubatorskog tipa, namijenjen svim tehnološkim startupima koji žele dobiti potrebnu podršku za realizaciju svojih projekata. Prijave za startup inkubator Algebra LAB-a otvorene su do 25. rujna na službenim stranicama.

Algebra LAB inkubatorski program za startupe nasljednik je 11 generacija i iskustava u provođenju inkubatorskog programa Zagrebačkog inkubatora poduzetništva. Zagrebački inkubator poduzetništva odnedavno je dio Algebre te djeluje u sklopu Algebra LAB-a kao poduzetnički inkubator, a pozicionirao se kao najjači inkubatorski program u Hrvatskoj i regiji.
Program inkubacije namijenjen je poduzetnicima koji su svoju poslovnu ideju oblikovali ali im je potrebna podrška za realizaciju projekta i izlazak na tržište. U sklopu programa održat će se niz radionica u kojima će se, na tjednoj bazi, raditi s mentorima i u grupama i individualno.

„Biti poduzetnik-početnik nikad nije jednostavno: izazova je jako puno, a praktičnih rješenja malo. Naša je želja da im pomognemo ne samo da postanu poduzetnici, nego i da ostanu poduzetnici. Tijekom ova četiri mjeseca, dok će biti stanari u našem LAB-u, startuperi će dobiti poslovnu i stručnu podršku, odškrinut ćemo za njih vrata koja su im možda dosad bila nedostupna, i povezati ih s potencijalnim investitorima, kako bi lakše plasirali svoje ideje na tržištu. Nakon 20 godina rada, Algebra ima razvijenu mrežu poslovnih partnera, pristupa tržištu iz mnogih kutova i vrlo entuzijastičnu ekipu mentora, s dugogodišnjim iskustvom. Program je namijenjen kako studentima koji razmišljaju o tome da pokrenu svoj biznis, tako i ljudima s karijerama u nekom sektoru, koji se žele okušati u poduzetničkim vodama. Svi su dobrodošli, koji vjeruju u svoj poslovni san“, izjavila je dr. sc. Maja Brkljačić, voditeljica razvoja i poslovanja Algebra LAB-a.

Algebra LAB pomoći će timovima da razrade svoju poslovnu strategiju, prototip usluge ili proizvoda, provedu istraživanje tržišta i izgrade svoju mrežu poslovnih kontakata u svijetu poduzetništva. Kroz networking s drugim startupima i mentorima, timovi će naučiti kako rješavati probleme uz pomoć kolega iz zajednice te kako se pozicionirati prema drugim ponuđačima proizvoda i usluga.

Timovima će biti omogućeno školovanje o svim aspektima razvoja startup projekta u suradnji s vrhunskim mentorima. Steći će znanja iz područja poduzetništva, pozicioniranja na tržištu, usmjeravanja na određeni segment kupaca, učiti će o marketinškom pristupu i najboljem načinu predstavljanja investitorima, što uključuje i razvoj vještina pitchanja. Pritom će sva ova znanja steći na vlastitom poduzetničkom primjeru, razvijajući svoj projekt.
Uz cjelovitu stručnu podršku za razvoj i realizaciju svojih poslovnih ideja, timovima u inkubatorskom programu bit će na raspolaganju i coworking prostor za rad sa svim potrebnim tehničkim preduvjetima, mreža iskusnih mentora, podrška predmetnih stručnjaka s tehničkim znanjima i sve ostalo što značajno olakšava razvoj novih poduzetničkih projekata.

Po završetku inkubatorskog programa bit će održan Demo Day – predstavljanje timova pred javnosti, medijima, mentorima i investitorima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju