Otvorene su prijave za hackathon AI Battleground

Natjecanje će se održati 24. i 25. ožujka, i trajat će 24 sata tijekom kojih sudionici imaju 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.02.2023. / 09:27

Umjetna inteligencija (Foto: Getty Images)

BEST Zagreb u suradnji s partnerima otvorio je prijave za sedmi hackathon AI BattleGround 2023, najveće natjecanje u programiranju umjetne inteligencije koje studenti organiziraju za studente. Natjecanje će se održati 24. i 25. ožujka, i trajat će 24 sata tijekom kojih sudionici imaju 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije.

Panel o AI Panel o AI u školstvu: ChatGPT neće zamijeniti školu, no mogao bi pomoći nastavnicima i učenicima u boljem obrazovanju

Nakon završetka programiranja, slijedi najzanimljiviji dio - borba kreiranih botova koja će trajati sve dok najinteligentniji ne pobijedi. Pobjednike čeka nagrada od 1600 eura, drugoplasirani će dobiti 1000 eura, dok trećeplasirane očekuje nagrada od 600 eura.

Ovo je sedmi hackathon - prijašnjih godina održavao se u Stablu znanja, odnosno tijekom pandemije natjecanje se održavalo online. Nakon ZICER-a, u kojem je hackathon održan lani, ovogodišnji AIBG održat će se u BIRD Incubatoru. Treba naglasiti kako je AIBG prepoznat i izvan granica Lijepe Naše pa su tako od 2018. i studenti beogradskih, niških i novosadskih fakulteta započeli s organizacijom istog projekta.

Organizatori kažu kako im je želja okupiti što više timova s različitih fakulteta te pozivaju studente da ispune pristupni list i okušaju se u programiranju. Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od 4 osobe, a za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuniti prijavu na službenim stranicama natjecanja.

ChatGPT i Microsoft Nakon Binga i Edgea, AI stiže i u Word, Outlook i PowerPoint

Inače, BEST (Board of European Students of Technology) je neprofitna i nepolitička udruga utemeljena još 1989. godine s vizijom poticanja različitosti i razvoja studenata u tehničkim, kulturnim i društvenim područjima te se od tada proširila diljem Europe i postala druga najveća europska udruga studenata.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti