RECENZIJA: Oukitel MIX 2 – odličan dizajn uz odličan hardver

Prošla je godina svakako obilježila dizajn pametnih telefona s ekranom od ruba do ruba, tako da taj trend očekujemo i ove godine.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.01.2018. / 07:31

Foto: Oukitel

Tzv. bezel-less ili beskonačni ekrani postali su standard na pametnim telefonima malo višeg cjenovnog ranga. Taj trend prate gotovo svi proizvođači pametnih telefona jer osim što vizualno izgleda bolje, taj dizajn daje veću iskoristivost ekrana na istom dostupnom prostoru.

Cilj je svakog proizvođača pametnih telefona, naravno, čim niža cijena s čim boljim karakteristikama, pa recimo da je Oukitel MIX 2 uspio na neki način u tome te samim time konkurenciji zadao prilično težak zadatak.

Foto: Oukitel

Dizajn

Sam po sebi, dizajn je u skladu s modernim trendovima, a pritom mislimo na ekran koji se prostire od ruba do ruba, staklo na stražnjoj strani uređaja s dvostrukom kamerom te oštre rubove koji daju dozu luksuznosti. Gumbi su smješteni na već poznatim mjestima, pa tako čitač otisaka prstiju možete pronaći na stražnjoj strani uređaja, dok je s bočne strane kontrola glasnoće te glavni gumb za paljenje i gašenje uređaja, odnosno njegovo zaključavanje. Na vrhu se nalazi 'jack', utor za slušalice, dok je na stražnjoj strani USB Type C za punjenje i prijenos podataka. Iako je uređaj debljine 8,8 mm, njegova težina osjeti se odmah čim uređaj primite u ruku, pa možemo reći da je ovo jedan od težih pametnih telefona u ovom razredu.

Zaslon

Ovo je doista nešto što će vas oduševiti odmah na prvu. Čim sam skinuo zaštitnu foliju, ispod nje se potajno krio kristalno čist ekran uz vibrantne boje dijagonale 5,99 inča rezolucije 2160 x 1080 s podrškom do deset prstiju omjera 18:9. Uz ove vibrantne boje, ekran se dobro ponaša i na sunčevoj svjetlosti, što je zasigurno boljka uređaja, pa tako možemo reći da MIX 2 ima jedan od najboljih zaslona u tom cjenovnom rangu.

Foto: Oukitel

Performanse

Kao i zaslon, performanse su se pokazale kao boljka ovog uređaja. Naravno, to se može zahvaliti memoriji od 6 GB RAM-a, 64-bitnom procesoru Helio P25 i grafičkom čipu ARM Mali-T880 MP2. U startu MIX 2 nudi 64 GB interne memorije, što je sasvim dovoljno, no ako trebate nešto više memorije, možete ju proširiti pomoću MicroSD kartice do čak 512 GB. Same performanse pokazale su se odličnima, bilo da surfate, igrate igre ili gledate video na YouTubeu.

Kamera

MIX 2 koristi dvostruku stražnju kameru, pa je tako jedan senzor 21 MP, dok je drugi 2 MP, a zajedno nude mogućnost snimanja videa u 4K rezoluciji. Također, tu je bljeskalica koja omogućuje da dobijete kvalitetnije slike u lošim svjetlosnim uvjetima. Kamera se pokazala vrlo čistom kada snimate video uz odličan prikaz boja. Što se tiče prednje kamere, tu je senzor od 13 MP s LED bljeskalicom, no iako su slike vrlo kvalitetne, jedina je neobična stvar što je kamera smještena u donji desni kut uređaja, pa tako ako želite imati 'standardnu' kameru, morat ćete uređaj okrenuti naopako.

Baterija

Baterija je jedan od glavnih 'krivaca' težine ovog uređaja, pa će tako 4080 mAh izgurati otprilike 8 sati igranja igara, no zahvaljujući novoj tehnologiji punjenja, MIX 2 možete napuniti od 0% pa do 100% za nekih 90 minuta, što je prilično impresivno za taj kapacitet baterije.

Zaključak

Ovo je sigurno jedan od boljih uređaja iz Oukitela, pogotovo kada govorimo o cijeni uređaja od 199 dolara, što je više nego povoljno. MIX 2 je nešto što bih preporučio svojim prijateljima, pa ako imate potrebu za novim pametnim telefonom u rangu od 1500 kuna, ovo je svakako jedan od favorita.

Više informacija možete pročitati na njihovoj službenoj stranici, gdje se ujedno nalaze i linkovi za kupovinu uređaja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti