Ovaj ASUS-ov pametni telefon s razlogom nosi naziv “selfie” telefon

Ako se osvrnete oko sebe, vidjet ćete kako gotovo svaka osoba s pametnim telefonom koristi prednju kameru za naravno, ništa drugo nego selfije.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 06.02.2016. / 07:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bilo da ste otišli u turističko razgledavanje, posjetili koncert, kazalište, kino ili ste na nekoj rođendanskoj zabavi, netko sigurno koristi mobitel kako bi zabilježio trenutak.

Naravno, prednja kamera je daleko korisnija jer vidite točno ono što ćete slikati, dok korištenje stražnje kamere nemate tu privilegiju. ASUS-ov ZenFone Selfie je 5.5 inčni FullHD smartphone koji služi točno onom po čemu je nazvan — za selfije. Iako uređaj naravno ima dobar hardver, primjerice 5.5 inčni zaslon rezolucije 1920x1080 s 3GB RAM-a i 16GB interne memorije, ovaj uređaj je definitivno najpoznatiji po odličnoj prednjoj kameri od čak 13MP, nešto što rijetko koji pametni telefon nudi.

Naime, ASUS ZenFone Selfie ima dvostruku bljeskalicu na prednjoj i stražnjoj strani, a odlična stvar je što panoramske fotografije možete odraditi i s prednjom kamerom. Osim toga, ovaj uređaj nudi brojne alate kojima možete na brz i jednostavan način urediti fotografije kako bi izgledale još bolje, i praktički ste spremni za dijeljenje na Facebooku ili Instagramu.

Uređaj je dizajniran da pruža najbolje “selfie” iskustvo, pa se tako gumb za slikanje nalazi na stražnjoj strani uređaja, što je prvenstveno vrlo ergonomski i praktično, a ako želite sve pripremiti za slikanje selfije, samo trebate napisati slovo “S” na ekranu i spremni ste na slikanje. 

Više tehničkih detalja o uređaju možete pronaći na ovim stranicama, gdje smo ujedno i pronašli ovaj uređaj, a da bi stvar bila još zanimljivija, cijena uređaja je snižena s 335 dolara na 215, što je prilično dobra ponuda za sve koji vole selfije.

Možda jedina lošija strana jest što je kamera prilično vidljiva i istaknuta na prednjoj strani uređaja, no svaka dobra karakteristika mora imati i svoju manu. Osobno, mene ne smeta takva stvar dokle god uređaj nudi odlične selfie fotografije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti