Ovako izgleda MSI GT80 Titan – laptop s mehaničkom tipkovnicom!

Micro-Star International Co., Ltd (MSI) elektrotehnička je kompanija iz Tajvana i jedna je od najvećih po proizvodnji matičnih ploča i grafičkih kartica, ovaj se put okušala i u proizvodnji nešto neobičnijeg prijenosnog računala.

Monika Nožić Monika Nožinić | 13.01.2015. / 14:40

Ovako izgleda MSI GT80 Titan – laptop s mehaničkom tipkovnicom!

Micro-Star International Co., Ltd (MSI) elektrotehnička je kompanija iz Tajvana i jedna je od najvećih po proizvodnji matičnih ploča i grafičkih kartica, ovaj se put okušala i u proizvodnji nešto neobičnijeg prijenosnog računala. U pitanju je novi model MSI GT80 Titan, prijenosni uređaj koji je zapravo zamjena za desktop PC.

Ovaj laptop dolazi sa 18.4-inčnim ekranom, mehaničkom tipkovnicom i masivnim 350W napajanjem. Sve ovo MSI GT80 Titan čini prijenosnim računalom samo u doslovnom smislu. Uz sve navedeno, laptop ima dva mini-display porta i HDMI izlaz, a opremljen je specifikacijama koje jamče prilično ozbiljno igranje video igara. Tu je Intel Core i7 procesor, dvije Nvidia Geforce GTX980M grafičke kartice i minimalno 16GB RAM-a.

Jedna od stvari po kojoj se ovaj MSI GT80 Titan laptop izdvaja je Cherry MX Brown mehanička tipkovnica opremljena crvenim LED osvjetljenjem. Cherry je inače kompanija koja mehaničke tipkovnice kreira već gotovo 50 godina. Pokraj tipkovnice je smješten i ugrađeni trackpad sa dvije tipke koje se pritiskom pretvaraju u numerički pad, koji također ima LED osvjetljenje.

Osim klasičnih, MSI GT80 Titan laptop u ponudi ima i poseban set sjajnih, zlatno obojenih metalnih WASD tipki. Ovo je sjajan potez, prvenstveno namijenjen manjoj grupi fanova koji godinama tragaju za ovakvom opcijom na tipkovnicama. Naravno, sve navedeno neće biti nimalo jeftino jer početna cijena ovog laptopa s mehaničkom tipkovnicom iznosi 3299 dolara.

Više fotografija možete pogledati ovdje.

Foto: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti