Ove godine povedite djecu i posjetite poseban, robotski božićni party

Odrasli posjetitelji će uživati kuhanom ginu, a djeca u čajevima i kolačima koje će im pripremiti i servirati roboti.

Martina Čizmić | 09.12.2022. / 10:27

Roboti komuniciraju s biljkama (Foto: Centar za kulturu Maksimir)

Centar za kulturu i informacije Maksimir i ove godine organizira „Božićni robot party“, koji će se u suradnji s Laboratorijem za robotiku i inteligentne sustave upravljanje (LARICS) zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva održati u utorak, 13. prosinca 2022. u velikoj dvorani Centra, Švarcova 18 (Zagreb), od 12 do 20 sati.

Roboti će, baš kao i prošle godine, posluživati besplatne božićne kolače i tople napitke, a uz ugostiteljske sposobnosti pokazat će i svoj humanitarni karakter, budući da će se na partyju prikupljati sredstva za štićenike udruge Korablja Arka koja za cilj ima omogućiti otkrivanje darova osoba s intelektualnim teškoćama kroz njegovanje uzajamnih odnosa.

Odrasli posjetitelji će uživati kuhanom ginu, a djeca u čajevima i kolačima koje će im pripremiti i servirati roboti.

Franka, Pepper, Scout i ostalo veselo robotsko društvo pokazat će sve svoje vještine pa tako sve posjetitelje očekuju i radionice na kojima će provjeriti kako se robotske ruke snalaze u branju jagoda i paprika i kako roboti komuniciraju s biljkama. Posebna će poslastica za najmlađe biti vožnja letjelicama kroz božićni labirint te fotografiranje s robotom Djedom Božićnjakom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti