Ove tri stvari morate znati o novoj Nokiji 3310!

Odličan PR potez iz HMD-a koji je predstavljanjem nove generacije modela 3310 podsjetio kako je Nokia i dalje 'živa'

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.02.2017. / 09:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prilikom predstavljanja nove generacije jednog od najpopularnijih mobilnih telefona u povijesti, Arto Nummela, šef kompanije HMD Global koja je otkupila prava na Nokijin brand, izdvojio je tri najvažnije stvari vezane uz Nokiju 3310 - bateriju koja traje mjesec dana, zmiju te poznati Nokijin ringtone.

Sigurno je kako prodajne brojke ovog uređaje neće biti niti slične kao i originalnog modela s početka prošlog desetljeća, no ovaj bi telefon mogao privući brojne 'nostalgičare' koji će ga kupiti ga drugi telefon, odnosno rezervni uređaj čija ih baterija neće iznevjeriti kao baterije na pametnim telefonima, a velika potražnja može se očekivati i na tržištima u razvoju. No, prije svega, riječ je o odličnom PR potezu jer su vijest o ovom uređaju prenijeli brojni poznati mediji te su na taj način podsjetili kako je Nokia i dalje 'živa', a osim nove generacije ove mobilne ikone, na Mobile World Congressu HMD je predstavio i nove pametne telefone koji rade na Androidu.

Nova Nokia 3310 dolazi s modernijim dizajnom koji, prema reakcijama na društvenim mrežama, dio korisnika nije najbolje prihvatio, ima kameru rezolucije 2MP (od koje ne treba očekivati čuda) i ekran u boji dijagonale 2,4 inča rezolucije 240x320 piksela, na njemu se može surfati internetom 2G brzinama i igrati zmiju, a njegova cijena na europskom tržištu iznosit će 49 eura. Prema službenim podacima iz HMD-a, ako se telefon koristi u stand-by modu, bateriju je dovoljno puniti samo jednom mjesečno, odnosno može izdržati 22 sata razgovora.
Bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti potražnja za ovim uređajem kada se pojavi na tržištu, a na Wiredu kažu da u HMD-u najveću prodaju mogu očekivati na tržištima u razvoju poput afričkog gdje je sredinom prošle godine smanjena prodaja pametnih telefona, dok je prodaja 'običnih' mobitela porasla za čak 30 posto.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti