Ovih 5 stvari najbrže troše bateriju na iPhoneu

Baterija na iPhoneu, ali naravno i na drugim pametnim telefonima najbrže se troši na hladnoći, a nije poželjno niti puniti telefone na iznimno niskim temperaturama

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.03.2018. / 08:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prekratko trajanje baterije najveći je problem pametnih telefona za većinu korisnika jer, kako se često ne možemo odvojiti od njih i stalno tipkamo, pokrećemo aplikacije, gledamo videozapise i slično, baterija je u crvenom već prije kraja radnog vremena.

Osim čestog korištenja telefona, još neki faktori utječu na trajanje baterije iPhonea te je ovo pet najvećih "potrošača" baterije na Appleovim telefonima, a slične probleme imaju i korisnici Androida:

Hladnoća – vjerojatno ste primijetili kako se ovih dana baterija brže prazni, a razlog je, naravno, hladnoća. "Bez dvojbe, to je najveću potrošač baterije", komentirali su na ZDnetu nakon testiranja izdržljivosti baterije te upozorili kako hladnoća utječe i na trajanje i na punjenje baterije.

Idealna temperatura za punjenje baterije je sobna temperatura (oko 20 stupnjeva), no dok punjenje na temperaturama između 5 i 45 stupnjeva ne bi trebalo utjecati na bateriju, ako je telefon priključen na punjač na temperaturi ispod 0, tada može doći do oštećenja baterije, napominju na ZDnetu.

Na ovoj stranici savjetuju punjenje telefona pri temperaturama najbližim sobnoj, držanje iPhonea u džepu na hladnoću, odnosno ako ga često koristite u takvim uvjetima onda ga zaštitite nekom futrolom te ga ne ostavljajte u automobilu dok je vani hladno.

Svjetlina ekrana – pozadinsko osvjetljenje uvelike utječe na potrošnju baterije, pogotovo ako često dobivate razne obavijesti koje aktiviraju ekran. Kako bi smanjili ovakav način potrošnje baterije, smanjite svjetlinu ekrana te podesite opciju auto svjetline (idite na: Postavke/Općenito/Pristupačnost/Prilagodbe zaslona i tu aktivirajte auto svjetlinu)

Slab signal mobilne mreže – slab signal mobilne mreže, ali i WiFija također utječe na bržu potrošnju baterije jer iPhone konstantno traži bolji i jači signal. Ako se nalazite u mjestima sa slabijim signalom čini se kako nema previše pomoći, već ćete morati telefon češće držati priključenim na punjač.

Loše kodirane aplikacije – u nekim slučajevima čak i loše kodirane aplikacije ili aplikacije s nekim bugovima mogu utjecati na ubrzanu potrošnju baterije. Na iPhoneu možete provjeriti koje su aplikacije najveći potrošači – idite na Postavke/Baterija i tu ćete vidjeti koliko su određene aplikacije utjecale na potrošnju bateriju u posljednjih 24 sata i posljednjeg tjedna. Na takvim aplikacijama najbolje je isključiti njihovo osvježavanje u pozadini, no onda nećete dobivati obavijesti od tih aplikacija sve dok ih ne pokrenete.

Obavijesti na ekranu – ako imate uključeno dobivanje obavijesti na brojnim aplikacijama, ekran će se konstantno uključivati, što će utjecati na bržu potrošnju baterije pa je poželjno, osim u vama najvažnijim aplikacijama, isključiti te obavijesti.

Izvor: ZDnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti