Igre na svim mogućim i dostupnim platformama u godini od koje se upravo opraštamo nastavile su svoj progresivni rast, ovo su najprodavaniji naslovi...

Konačni prihodi proizvođača igara u 2013. iznositi će 76 milijardi američkih dolara, dok će prodaja u odnosu na godinu ranije biti veća za 9 %. Jasno je, što i nije neka novost, više konačna potvrda na kraju godine, da je industrija zabave na računalima, konzolama, tabletima, pametnim telefonima i svemu ostalome na čemu se svakodnevno igrate jedna od najprofitabilnijih grana IT sektora.

Što se tiče pojedinačnih naslova, apsolutni i nedodirljivi pobjednik je Grand Theft Auto V, koji je prodan u fantastičnih 26,75 milijuna primjeraka, a između ostalog je završio i u Guinessovoj knjizi rekorda i to u nekoliko „disciplina. Definitivno, riječ je o igri koja je jednostavno oduševila konzumente i pasionirane igrače.

Uspjeh ovog naslova je tim veći ako se zna da je igra službeno puštena u prodaju 17. rujna ove godine. Na drugom mjestu je Call of Duty: Gosts, dok je treću poziciju zauzela Fifa 2014. Nije pretenciozno zaključiti kako je 2013. bila godina igara i novih konzola, stoga s nestprljenjem očekujemo što će nam donijeti 2014. 

Izvor Mousecrusher

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju