Ovo je novi Samsungov pametni sat

Iako još nije službeno predstavljen, Venture Beat je dobio priliku vidjeti i isprobati Galaxy Gear, novi pametni sat iz Samsunga.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 02.09.2013. / 10:23

Ovo je novi Samsungov pametni sat

Iako još nije službeno predstavljen, Venture Beat je dobio priliku vidjeti i isprobati Galaxy Gear, novi pametni sat iz Samsunga.

Ovo je prototip kojeg su imali prilike isprobavati developeri i nekoliko odabranih partnera. S obzirom da iz Venture Beata nisu smjeli slikati sam sat, dozvoljeno im je bilo slikati video reklamu za Gear, pa je tako vidljivo da uređaj ima visoko razlučivi OLED kockasti zaslon. 

Uređaj ima navodno zaslon veličine 3 inča, što ga čin i dosta velikim, no iako je ekran kockasti, rubovi ga izdužuju. Za sada uređaj dolazi u dvije boje, crnoj i sivoj, no to će se vrlo vjerojatno promijeniti s vremenom.

Galaxy Gear se spaja preko Bluetootha na Galaxy S liniju smartphonea i tableta, no kompatibilan je sa svim Android uređajima. Tu je i WiFi za pristup internetu, email koji je moguće čitati i kad uređaj nije spojen na smartphone.

Kamera od 4 megapiksela ugrađena je u sam uređaj koji ima i zvučnike. Moguće je mjeriti podatke o zdravlju kroz kameru, piše Venture Beat.

Od ostalih stvari tu je i Samsung S Voice za glasovno upravljanje, nekoliko aplikacija za društvene mreže, praćenje zdravlja itd, a koje dolaze predinstalirane na uređaju. Integracija sa Galaxy S telefonom ili tabletom, povijest poziva, a baterija drži oko 10h.

O ovom uređaju pisat će se još dosta, a znamo kako rat za tržište nosivih gadgeta tek počinje. Polako ćemo vidjeti i ostale kompanije i njihovo viđenje pametnih satova.

[gallery id=54]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti