Ovo su 4 najgora gadgeta u 2014. godini!

Tehnološke kompanije ove su godine intenzivno tragale za “sljedećim velikim proizvodom” pa smo imali priliku vidjeti kako raste broj i kvaliteta pametnih telefona te kako nosiva tehnologija pokušava prodrijeti u svako područje našeg života.

Monika Nožić Monika Nožinić | 28.12.2014. / 08:32

Ovo su 4 najgora gadgeta u 2014. godini!

Tehnološke kompanije ove su godine intenzivno tragale za “sljedećim velikim proizvodom” pa smo imali priliku vidjeti kako raste broj i kvaliteta pametnih telefona te kako nosivi uređaji pokušavaju prodrijeti u svako područje našeg života. Ipak, nisu se baš svi proizvodi pokazali kao najbolji.

Iako se na tržištu nije pojavio proizvod koji bi se mogao smatrati totalnom katastrofom, stranica Endgadget napravila je listu proizvoda koji su na njihovim testovima dobili najniže ocjene.

1. Samsung Gear S

Ovo je definitivno bila godina pametnih satova koji su dobili dodatni poticaj u obliku posebne verzije Googleovog operativnog sustava za nosive uređaje pod imenom Android Wear. Međutim, Gear S nije jedan od tih uređaja, budući da koristi vlastiti operativni sustav – Tizen.

Ovo nije jedina stvar koja je ovaj uređaj odvojila od konkurencije, obzirom na to da se mogao koristiti i kao "običan" telefon. No, je li to nešto što su korisnici stvarno željeli?

Iako je krajnje udoban za nošenje, Gear S je poprilično nezgrapan i daje vam osjećaj kao da na ruci nosite manju verziju mobilnog telefona.

2. ZTE Sprint LivePro

Projektor, mobilni hotspot, media player. ZTE Sprint LivePro ima sve navedeno, ali ipak nije baš toliko funkcionalan.

Zapravo, ovaj gadget može poslužiti za više stvari, ali pritom to sve ne odrađuje jednako dobro i kvalitetno. Naravno, uvijek će poslužiti u kriznoj situaciji – sve dok ona ne traje duže od sat i pol, koliko će potrajati baterija.

3. Microsoft Band

Pojedini nosivi uređaji zaduženi su samo i isključivo za praćenje vaših fizičkih aktivnosti, dok vam drugi žele dati što više informacija.

Jedan od takvih je i Microsoft Band, fitness uređaj koji prenosi notifikacije sa vašeg pametnog telefona. Funkcije sa kojima dolazi su dosta dobre i poprilično raznovrsne, ali sve to ima svoju cijenu jer je uređaj užasno neudoban za nošenje.

HP SlateBook 14

Ako je Chromebook trebao biti lagan i prenosiv, jeftin laptop koji koristi najjednostavniji operativni sustav, HP je otišao korak dalje pa je tako svoje prijenosno računalo opremio Androidom. No, to im svakako nije bila jedna od boljih opcija.

U pitanju je solidan laptop, sa dobrom baterijom i udobnom tipkovnicom. Međutim, to nije ništa neobično, obzirom da se te stvari mogu naći i na drugim (prijenosnim) računalima.

Jedini razlog koji bi vas mogao zaintrigirati je želja da imate laptop koji radi na Androidu. No, to ipak nije dovoljan razlog da ga kupite.

Naime, Android je namijenjen ekranima osjetljivima na dodir, a budući da ćete stalno htjeti dodirivati ekran, miš i trackpad će većinu vremena biti suvišni. Jednostavno kupite Android tablet sa dodatnom tipkovnicom, proći ćete puno jeftinije.

Izvor: Engadget

Foto: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti