Ovo su najbolje besplatne PC igre

Igre besplatno možete preuzeti na Steam servisu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 17.05.2016. / 06:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako imate instaliran Steam, pred vama je trgovina s tisućama PC igara i dodataka za iste. Ako trenutno niste pri novcu i želite zaigrati neku dobru, besplatnu ili free to play igru s velikom bazom igrača, donosimo vam 5 odličnih igara koje možete igrati u potpunosti besplatno.

Dota 2

Dota 2, igra s uvjerljivo najvećim brojem aktivnih igrača, MOBA koja se po popularnosti bori za prvo mjesto s League of Legends, najbolja je verzija poznatog formata koji je nastao kao mali mod za Warcraft 3. Kompleksna je, ali nudi stotine pa i tisuće sati zabave. Njena prednost u odnosu na druge MOBA igre je što su vam svi heroji baš uvijek dostupni. Jedina stvar koja se u Doti naplaćuje jesu kozmetički dodaci i propusnice za gledanje najvećih turnira direktno iz igre, čime osvajate vrlo rijetke predmete za likove. Dota 2 je također i najveći eSports naslov s velikim International turnirom koji je prošle godine u nagradnom fondu imao vrtoglavih 17 milijuna dolara.

Igru besplatno možete igrati ovdje.

Warframe

Ova kooperativna pucačina je kroz nekoliko godina imala velika grafička i mehanička unaprijeđenja i sada je jedan od najboljih kooperativnih naslova za PC. Smještena u znanstvenofantastične svjetove, Warframe vas postavlja u ulogu drevnih ratnika Tenno na misiji spašavanja svemira od izvanzemaljske invazije. Mehanički sjajna, vizualno impresivna, Warframe je igra koju ćete u društvu prijatelja moći igrati jako dugo i stalno otkrivati nešto novo. Mikrotransakcije su na granici podnošljivog jer je moguće kupovati i oružja, ali isto tako se sve može osvojiti igranjem.

Warframe nakon pokretanja zahtjeva dodatnu registraciju, a igrati ga besplatno možete na ovom linku.

Path of Exile

Vjerojatno najbolja alternativa Diablo i sličnim akcijskim RPG-ovima koja se ikada pojavila, a uz sve to je i besplatna. Path of Exile ima dobro poznati gameplay koji će vas doslovno zalijepiti uz ekran od samo početka igranja. Za razliku od nekih igara u žanru, razvoj lika nije usko ograničen pa ćete moći od početnih nekoliko klasa dodatnim specijalizacijama napraviti gotovo neograničen broj kombinacija. Igra je nedavno dobila ekspanziju Ascendacy pa je vrlo bogata sadržajem, a za igrače koji preferiraju PvP postoji kompetitivni dio s turnirima, dnevnim ligama i natjecanjima kroz koja ćete osvajati sve bolju i bolju opremu.

Path of Exile besplatno preuzmite ovdje.

Card Hunter

Card Hunter je još jedna kooperativna igra dizajnirana tako da izgleda kao da igrate stvarnu društvenu igru jer ćete pomicati kartonske figurice. Budući da je ovo collectable igra, u jednom ćete trenutku ipak morati trošiti novac kako biste nabavljali još karata, ali ćete se sasvim dugo zabavljati i sa free verzijom.

Card Hunter besplatno zaigrajte ovdje.

Team Fortress 2

Jedna od najdugovječnijih multiplayer igara današnjice, Team Fortress 2, igra je kojom je Valve pokazao kako je moguće napraviti odličnu i balansiranu free to play igru. Iako je s godinama stigla velika količina oružja, mapa i modova, TF2 je uvijek ostajao igra koja se može naučiti kroz samo nekoliko minuta i kojoj se uvijek možete vraćati. TF2 oko sebe ima čitav jedan svijet koji fanovi stalno prate i redovito dobiva proširenja pa je uvijek pri samom vrhu najigranijih Steam naslova.

Team Fortress 2 besplatno preuzmite ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti