Ovo su najpopularniji telefoni na svijetu

U drugom ovogodišnjem kvartalu isporučeno je više od 360 milijuna pametnih telefona, a najpopularniji su iPhone 7/7 Plus i Samsungovi modeli S8 i S8+

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.08.2017. / 11:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Strategy Analytics objavila je informacije posljednjeg istraživanja o stanju na tržištu pametnih telefona i prodaji, odnosno popularnosti mobilnih uređaja. Riječ je o podacima za drugi ovogodišnji kvartal, odnosno o razdoblju između travnja i lipnja te nije teško zaključiti koji su najpopularniji, odnosno najprodavaniji telefoni na svijetu – iPhone i Samsungov S8, odnosno S8+.

Najpopularniji telefon tako je Appleov iPhone – sedmica je isporučena u skoro 17 milijuna primjeraka, čime je ovaj smartphone zauzeo 4,7 posto tržišta, dok je veći model "sedmice" drugi najpopularniji telefon. Isporuke iPhonea 7 Plus u ovom razdoblju iznosile su 15,1 milijun te je ovaj uređaj zauzeo 4,2 posto tržišta.

Najpopularniji Android na svijetu u drugom kvartalu bio je, naravno, Samsungov Galaxy S8 čiji je broj isporuka premašio deset milijuna, čime je zauzeo 2,8 posto tržišta, dok je broj isporuka većeg modela S8+ dosegao 9 milijuna. Peto mjesto na ovoj listi zauzima Xiaomijev smartphone Redmi 4A s 5,5 milijuna isporuka.

Tijekom ovog tromjesečnog razdoblja ukupno je isporučeno više od 360 milijuna pametnih telefona, a bit će zanimljivo vidjeti kako izgledaju liste najpopularnijih telefona u trećem, a pogotovo četvrtom kvartalu kada počne prodaja novog modela Samsungovog Galaxy Notea, novih iPhonea, Nokije 8, LG-jevog modela V30 i Googleovih Pixel 2 pametnih telefona.

Izvor: Strategy Analytics

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti