Ovo su najveći noviteti koje možemo očekivati u novoj generaciji iPhonea Pro

Nova generacija iPhonea ne donosi revoluciju, no noviteti o kojima se šuška online trebali bi privući veliki broj ljubitelja Applea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.06.2020. / 08:57

Novi modeli iPhonea (Foto: AFP)

Da nije koronavirusa već sada bi znali da nas manje od tri mjeseca dijeli do predstavljanja nove generacije iPhonea, no moguće je da Apple odgodi predstavljanje za nekoliko tjedana ili par mjeseci. Bez obzira na to kada će predstaviti iPhone 12, internet već neko vrijeme "zna" što su Tim Cook i ekipa pripremili te se na mreži često objavljuju glasine oko opcija koje će imati njihovi novi mobilni uređaji.

Slika nije dostupna Apple pripremio iznenađenje za pljačkaše koji su poharali njihove trgovine: Pratimo vas i prijavit ćemo vas vlastima

Dobra je vijest za sve ljubitelje gadgeta ove kompanije, komentirali su na stranici Tom`s Guide, što se čini da će iPhone 12 Pro, u odnosu na model 11 Pro, donijeti brojne značajne (iako ne revolucionarne) novitete. Sigurno je da će nova generacija uređaja imati i novi i snažniji procesor (A14 Bionic) koji bi, osim brzine, trebao biti i energetski učinkovitiji pa bi i baterija trebala duže trajati, a spominje se i podrška za 5G.

Dva najsnažnija modela - iPhone 12 Pro i Pro Max trebala bi imati veće ekrane u odnosu na prethodnike te bi njihova dijagonala trebala iznositi 6,1, odnosno čak 6,7 inča, što će biti najveći iPhone koji je Apple napravio dosad. Posljednje glasine govore i o dv jeftinija, modela - jedan sa 6,1 i jedan s 5,4 inčnim ekranom tako da u drugoj polovici godine očekujemo čak 4 nova telefona s logom jabuke. Prvi put svi novi modeli trebali bi imati OLED ekrane, no navodno bi samo Pro modeli trebali imati frekvenciju osvježavanja od 120 Hz.

Što se memorije tiče, iPhone 12 Pro imat će 6GB RAM-a u odnosu na 4GB koliko ima iPhone 11, dok će u ponudi biti 3 verzije po količini memorije za pohranu podataka - 128, 256 i 512 GB. Početna cijena za model sa 128 GB memorije trebala bi biti ista kao i na aktualnim modelima, dakle 999 i 1099 dolara. "Pro" modeli sa stražnje strane imat će 3 kamere - klasičnu, ultraširoku i telefoto kameru s boljim optičkim zumom. Novost za Appleove telefone trebao bi biti i senzor LiDAR koji će poboljšati aplikacije za proširenu stvarnost.

Novi modeli iPhonea Novi iPhone 12 neće ugledati svjetlo dana prije studenog?

Bit će zanimljivo vidjeti kakvu su odluku donijeli u Appleu vezano uz 5G - spominje se kako bi iPhone 12 Pro i 12 Pro Max trebali imati podršku za mobilnu mrežu nove generacije, no nije poznato hoće li i ostala 2 uređaja imati 5G ili će ostati pri 4G.

Iako su ovo sve samo glasine, iskustvo iz proteklih godina pokazalo je kako se većina glasina koje su mrežom kružile prije predstavljanja novih modela pokazala manje-više istinitima tako da bi nova generacija iPhonea zaista trebala imati spomenute opcije.

Izvor: Tom Guide
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti