Apple pripremio iznenađenje za pljačkaše koji su poharali njihove trgovine: Pratimo vas i prijavit ćemo vas vlastima

Tijekom nereda u SAD-u pljačkaši su poharali i neke Appleove trgovine, no kradljivci neće imati previše koristi od ukradenih uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.06.2020. / 09:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih dana SAD-om vlada nezamisliv kaos. Nakon ubojstva Georgea Floyda, počeli su mirni prosvjedi koji su brzo prerasli u nerede, kaos, pucnjavu, palež i pljačke. Pljačkaši u svojim naletima nisu birali ciljeve te su nastradale i trgovine s hranom i pićem, kao i trgovine s elektronikom i luksuznim predmetima poznatih brendova. Dio pljačkaša oko je bacio i na Appleove trgovine koje su u nekim gradovima, nakon što su porazbijani izlozi i ukradeni uređaji, brzo zatvorene. U nekim trgovinama povučeni su i proizvodi, pa se u njima više nema što ukrasti.

Slika nije dostupna Uznemirujući izvještaj: Rasisti putem Telegrama pozivali na pokretanje drugog građanskog rata u SAD-u

No čak i one koji su uspjeli isprazniti police trgovina i ponijeti kući ukradene uređaje dočekalo je neugodno iznenađenje. Naime, prilikom aktivacije telefona kojih su se pljačkaši dokopali u trgovinama s logom jabuke dočekala ih je poruka kako je uređaj koji su pokrenuli deaktiviran te ih se prati. Lokalne vlasti bit će obaviještene, piše na ekranima telefona.

Svima su dobro poznate mogućnosti pametnih telefona koje je, u slučaju gubitka ili krađe moguće s udaljenog mjesta zaključati i izbrisati, a na Forbesu kažu da Apple koristi dodatnu vrstu zaštite, odnosno softver koji onemogućuje korištenje uređaja ukradenih iz njihovih trgovina. Zahvaljujući objavama na društvenim mrežama možemo vidjeti kako to izgleda u praksi te se u Appleu nadaju da bi to moglo spriječiti pljačkaše u krađi njihovih telefona iz trgovina.

Slika nije dostupna Poslali poruku svima: Twitter promijenio izgled svoje stranice zbog rasizma, nasilja i kaosa u SAD-u

Inače, povodom nereda i nasilja koje posljednjih dana bjesni diljem Amerike, oglasio se i izvršni direktor Applea Tim Cook. On je u poruci upućenoj zaposlenicima napisao kako je misija kompanije uvijek bila i bit će stvaranje tehnologije koja će ljudima omogućiti promjenu svijeta nabolje. Naglasio je da je u SAD-u "bol duboko urezana" u dušu njihove nacije i srca milijuna, zbog čega se moraju držati zajedno i pomagati jedni drugima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti