Twitter promijenio izgled svoje stranice zbog rasizma, nasilja i kaosa u SAD-u

Dok nasilni prosvjedi ne jenjavaju u SAD-u, Twitter se na svoj način odlučio uključiti u čitavu priču i kaos koji je nastao nakon ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda.

Branimir Vorša | 01.06.2020. / 09:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Twitter je, kako bi podržao rasnu toleranciju, prvo u potpunosti zacrnio svoj logo i u svoju kratku biografiju na profilu stavio jednostavno - #BlackLivesMatter, da bi to promijenili i jednostavno zacrnili svoju profilnu fotografiju na kojoj se nalaze simboli "#" i znak jednakosti, a kao pozadinu stavili su motiv ruku i krilaticu #BlackLivesMatter.

Ovaj gigant među društvenim mrežama napravio je promjene na svojem profilu u nedjelju, nakon pet uzastopnih dana prosvjeda koji su se iz Minneapolisa prelili po čitavom SAD-u i pretvorili u nerede i kaos na ulicama.

Ranije su objavili na svojem profilu kako se "rasizam ne veže za socijalno distanciranje". Podsjetili su i na to da afroamerička populacija predugo svakodnevno trpi rasizam i nepravde.

Dio korisnika Twitterov je potez dočekao na nož, pa su optužili da "potiču domaći terorizam" (nakon što je Trump zaprijetio da će Antifu proglasiti terorističkom organizacijom) te da "naginju ulijevo".

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti