Ovo su naslovi koji su ušli u Kuću slavnih videoigara 2017.

Do sada je u kuću ušlo 16 igara, od kojih su posljednje 4 primljene ove godine.

Monika Nožić Monika Nožinić | 07.05.2017. / 11:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hall of Fame, tzv. kuća slavnih je institucija koja slavi najbolje iz određenog područja poput filma i glazbe. Upravo iz tog razloga, videoigre su vremenom zaslužile dobiti svoju kuću slavnih pa se na stranici World Video Game Hall of Fame nalazi upravo jedno takvo mjesto koje slavi najbolje naslove u povijesti ove mlade umjetnosti.

Nakon 2015. i 2016. godine, ovo je treći val igara, a ovaj put nominirani su bili sljedeći naslovi: Donkey Kong, Final Fantasy VII, Halo: Combat Evolved, Windows Solitaire, Mortal Kombat, Myst, Pokemon Red and Green, Portal, Resident Evil, Street Fighter II, Tomb Raider i Wii Sports.

Do sada je u kuću ušlo 16 igara, od kojih su posljednje 4 primljene ove godine. Novopridošli članovi su: Street Fighter II, Halo: Combat Evolved, Donkey Kong i Pokemon: Red and Green. Ova 4 naslova pridružila su se nekim legendarnim igrama, od kojih su neki tu od samog osnivanja WGHOF-a. Pobjednici su objavljeni tijekom ceremonije u The Strong muzeju u Rochesteru 4. svibnja.

Evo kojih 12 naslova je već ranije našlo svoje mjesto u kući slavnih video igara.

Doom
Grand Theft Auto III
The Legend of Zelda
Oregon Trail
Pacman
Pong
The Sims
Sonic The Hedgehog
Space Invaders
Super Mario Bros
Tetris
World of Warcraft

Muzej omogućuje javne nominacije igara, gdje odgovori stižu iz 100 zemalja, a finaliste odabiru strane međunarodne savjetodavne komisije koja se sastoji od novinara i znanstvenika povezanih s industrijom videoigara. Ideja je svakako sjajna i za sada su dosta dobro pokriveni različiti žanrovi i različita razdoblja igara uz koje smo svi odrastali.

Sada kada znate za ovo mjesto možete i sami putem stranice World Video Game Hall of Fame nominirati igru za ulazak i tako doprinijeti da se vaš omiljeni naslov nađe tamo gdje zaslužuje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti