Ovo su računala o kojima sanjaju svi gameri

Računala s naglaskom na snagu i brzinu – osmišljena da jednostavno pokrenu najbolje igre.

Monika Nožić Monika Nožinić | 23.08.2017. / 15:27

Na ovogodišnjem događanju Gamescom 2017 Lenovo je predstavio 4 nova osobna računala koja podržavaju VR – Lenovo Legion Y920, Y720 i Y520 Towers, kao i novi Lenovo Legion Y25f gaming-monitor. Zajedno tri računala Lenovo Legion gamerima pružaju razinu prilagodbe, snage i izbora koji najbolje odgovara njihovim potrebama. Lenovo Legion Y25f gaming-monitor upotpunjuje iskustvo igranja uz Full HD (FHD) 24,5-inčni zaslon, koji pruža kristalno jasne slike, kao i najnoviju HDR podršku.

Lenovo Legion Y920 Tower

Lenovo Legion Y920 Tower, koji podržava VR, osmišljen je za najozbiljnije gamere. Ovaj uređaj radi na operativnom sustavu Windows 10, a pokreće ga sedma generacija Intel Core i7-7700K procesora koja može podržati najzahtjevnije igre u optimalnim brzinama, od FPS igara do simulatora atmosferskog prostora. Uređaj je također opremljen NVIDIA® GeForce® GTKS 1080 8GB grafičkom karticom, jednom od vodećih GPU na tržištu. Uz to, Lenovo Legion Y920 Tower opremljen je s opcionalnom 32GB 2800Mhz CORSAIR® VENGEANCE® LPx overclocable DDR4 memorijom i ima opcionalno integrirano Asetek® hlađenje tekućinom za overclocking CPU-a. Ovo pomaže u stabilizaciji slike, omogućuje jednostavnije igranje, smanjuje sistemsku buku i opterećenje matične ploče. Lenovo Legion Y920 Tower s CORSAIR VENGEANCE LPX overclockable DDR4 memorijom imat će početnu cijenu od 2.299 eura (PDV uključen) i bit će dostupan od rujna 2017. godine, a Lenovo Legion Y920 Tower s opcionalnim integriranim Asetek hlađenjem tekućinom imat će početnu cijenu od 2.399 eura i bit će dostupan u listopadu ove godine.

Lenovo Legion Y720 Tower

Lenovo Legion Y720 Tower, koji također podržava VR, mainstream-igračima pruža pouzdane performanse. Uz Windows 10 operativni sustav i do sedme generacije Intel Core i7-7700 procesora, opcionalnom Intel Optane ™ memorijom od 16 GB za brzu reakciju sustava i NVIDIA GeForce GTKS 1070 8GB grafikom, Lenovo Legion Y720 Tower nudi performanse neophodne za pokretanje najzahtjevnijih naslova, bilo da je u pitanju snalaženje na bojnom polju ili sprječavanje invazije izvanzemaljaca. Lenovo Legion Y720 Tower imat će početnu cijenu od 1.299 eura (PDV uključen) i bit će dostupan u rujnu 2017. godine.

Lenovo Legion Y520 Tower

Za igrače na konzolama koji žele zakoračiti u svijet PC gaminga tvrtka Lenovo osmislila je Lenovo Legion Y520 Tower, koji podržava VR. Ovaj uređaj sadrži neophodnu grafiku i brzinu, što ga čini odličnim za ulazak u svijet PC gaminga. I ovo gaming-računalo također radi na operativnom sustavu Windows 10, najboljoj verziji Windowsa za gaming, uključujući i podršku za uživo prenošenje preko Mixera, DirectX® 12, razmjeru širine 21: 9 i mogućnost povezivanja s prijateljima preko Xbox Live®. Uz to, Lenovo Legion Y520 karakterizira NVIDIA GeForce GTKS 1060 GPU i sedma generacija Intel Core i7-7700 procesora, a opremljen je aplikacijom Lenovo Entertainment Hub koja omogućuje pristup velikom katalogu kodova popularnih videoigara s VR nadogradnjom na odabranim FPS igrama. Lenovo Legion Y520 također se može jednostavno nadograditi za korisnike koji žele zamijeniti određene komponente. Lenovo Legion Y520 Tower imat će početnu cijenu od 749 eura (PDV uključen) i bit će dostupan u rujnu 2017. godine.

Lenovo Legion Y25f gaming-monitor

Lenovo Legion Y25f gaming-monitor, s 24,5-inčnim FHD ekranom s frekvencijom osvježavanja od 144Hz, donosi nevjerojatne detalje u omiljenim igrama. Uz nove HDR mogućnosti, uključujući osvijetljenost od 400 nita, ovaj ekran, koji izgleda kao da gotovo nema okvir, učinit će da slike izgledaju toliko živopisno kao da igre eksplodiraju s ekrana. Također, kada je u pitanju prilagođavanje potrebama korisnika, Lenovo Legion Y25f gaming-monitor može se podesiti po visini i kutu, a također nudi i praktičnu kuku na koju korisnici mogu odložiti svoje slušalice. Lenovo Legion Y25f gaming-monitor imat će početnu cijenu od 299 eura (PDV uključen) i bit će dostupan u siječnju 2018. godine.

HP Omen X

Razvijajući svoj novi model računala, kompanija HP prvenstveno se vodila potrebama igrača koji zahtijevaju optimalne i konfigurabilne performanse na razini desktop-računala. Tako je nastao novi HP uređaj s naprednim rješenjem za hlađenje, ekranom s brzim odzivom, potpuno prilagodljivom mehaničkom tipkovnicom i softverskim alatima koji omogućuju korištenje hardvera do krajnjih granica.

HP Omen X prijenosna računala imaju sljedeće karakteristike:

Omen Command Center softver za prilagođavanje i iskorištavanje hardvera do krajnjih granica, uz mogućnost upravljanja overklokingom procesora, optimiziranje mrežnog prometa kako bi se smanjilo kašnjenje tijekom online-igranja, prilagođavanje sistemskog osvjetljenja za bolju kontrolu u igrama, sedmu generaciju Intel procesora sa nezaključanim Intel Core i7 procesorima, RAID0 SSD opciju za ultra brzo pokretanje i učitavanje igara i PCIe SSD+HDD opcije skladištenja za brzi odziv i veliki smještajni kapacitet. Sustav hlađenja koji hardveru omogućuje da radi preko tvorničkih postavki, uključuje ventilator za povećanje protoka zraka, kao i integriranu komoru za isparavanje s četiri toplinske cijevi od 3.5 mm koje poboljšavaju prijenos topline s GPU i CPU ka četiri pozadinska hladnjaka.

Osim toga, HP Omen X laptop posjeduje i mehaničku RGB LED tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem, 4K ekran dijagonale 17 inča visoke rezolucije, DTS Headphone:X koje simuliraju surround zvuk, kao i prozirnu masku koja omogućuje da vidite unutrašnjost laptopa.

Omen X Laptop također je napravljen tako da se može proširivati, bilo putem jednostavne nadogradnje sistemskih mogućnosti ili mijenjanjem komponenti.

Riječ je o prijenosnom računalu koje je osmišljeno posebno za gamere i e-sportaše, a na tržištu će se naći ove godine po početnoj cijeni od 2.699 eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti