Pala nova tužba protiv Tesle zbog izvješća o dijeljenju snimki iz automobila među Teslinim zaposlenicima

Nije dugo trebalo da izvješće o tome da zaposlenici imaju pristup svemu što vide kamere Teslinih vozila izazove nove posljedice. Šokirani vlasnici tih vozila odlučili su pravno djelovati.

Branimir Vorša | 11.04.2023. / 10:34

Tesla (Foto: Afp)

Tesla se suočava s novom tužbom koja se odnosi na medijska izvješća o navodnom pristupu zaposlenika te tvrtke zapisima kamera iz unutrašnjosti Teslinih vozila i tvrdnjama samih bivših zaposlenika Tesle da su te videozapise dijelili sa suradnicima unutar tvrtke.

Također je otkriveno da su zaposlenici Tesle imali pristup osjetljivim videomaterijalima i fotomaterijalima od 2019. godine, a vlasnici koji otada posjeduju Tesline automobile sada poduzimaju pravne postupke zbog te povrede privatnosti.

Slika nije dostupna Uznemirujuće izvješće: Teslini zaposlenici vide SVE što vide kamere Teslinih vozila, evo što rade s tim snimkama

Nova tužba protiv Tesle podnesena je u Kaliforniji, a Henry Yeh, tužitelj i sam vlasnik Teslina automobila, preuzeo je na sebe i druge koji su kupili Teslina vozila u posljednje četiri godine zadatak podizanja tužbe na sudu.

Tužba se usredotočuje se na navodni pristup Teslinim prednjim kamerama u kabini zaposlenicima, koji su međusobno dijelili videozapise snimljene tim kamerama i sprdali se s njima.

Prema izvornom izvješću Reutersa, devet Teslinih zaposlenika istupilo je i tvrdilo da doista mogu pristupiti slikama i videozapisima s kamera u Teslinim automobilima. No, ti materijali nisu korišteni za rješavanje incidenata ili nesreća, već za smijeh i dijeljenje na radnom mjestu putem privatnih poruka.

Novoj tužbi cilj je riješiti brige o privatnosti i probleme koje vlasnici imaju protiv Tesle, posebno zbog toga što se osjećaju nesigurno zbog tog incidenta s privatnosti vlasnika, otkrivenog u medijskom izvješću.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti