Paljenje olimpijskog plamena u Tokiju bit će spoj tehnologije i iznenađenja

Kako je Toyota glavni automobilski partner Olimpijskih igara, odlučili su se pokazati u najboljem svjetlu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.05.2019. / 17:00

Olimpijada će se održati u Tokiju (Foto: AFP)

Olimpijske igre u Tokiju bit će pravi festival tehnologije. Već je poznato da će posjetiteljima na raspolaganju biti roboti koji će im pomoći u snalaženju po gradu i putovanju do sportskih borilišta.

No Japanci ne bi bili Japanci da za ceremoniju otvorenja ne pripreme nešto novo, neviđeno i spektakularno. I, naravno, vezano za tehnologiju.

Kako je Toyota glavni automobilski partner Olimpijskih igara, odlučili su se pokazati u najboljem svjetlu.

Naime, već se neko vrijeme nagađa kako će upravo Toyota igrati glavnu ulogu na samom otvorenju. Iz Toyote su već ranije potvrdili kako podupiru startup Cartivator, tvrtku koja razvija tehnologiju dronova, a sad su potvrdili i kako u cijelom projektu sudjeluje jedan od njihovih zvjezdanih inženjera Tetsuja Tada.

Glasine govore kako je upravo Tada, još prije tri godine, osmislio plan prema kojem će olimpijski plamen upaliti – leteći automobil.

Iako Tada nije htio potvrditi da će u pitanju biti baš leteći automobil (kako ne bi dobio otkaz i upropastio iznenađenje), otkrio je kako će mobilnost i letenje zasigurno igrati veliku ulogu u samom otvorenju.

"Ništa nije nemoguće" rekao je zagonetno Tada i dodao: "Znate li za 'Monkey Magic' iz Japana? Kako skače na oblak i može ići bilo kamo? Biste li voljeli tako nešto, takvu mobilnost?"

Dovoljno da zagolica maštu.

Izvor: Carsales
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti