Kako je ranije i najavljivano, Mark Zuckerberg jučer je otvorio novo poglavlje Facebooka, a to naslov tog poglavlja je - Meta. Novo ime odnosi se na samu kompaniju, a Facebook kao društvena mreža samo je dio te kompanije. Među inim, pod brendom Meta (bivši) Facebook razvijat će i prodavati svoj hardver, a zahvaljujući Bloombergu, jučer je objavljena prva fotografija Metinog pametnog sata. Kodno ime ovog uređaja, a tko zna, možda će se tako i službeno zvati jest - Milan.

Facebook Iz Facebooka poslali upozorenje zaposlenicima: Čini se da najgore tek dolazi

Previše detalja o samom uređaju nije poznato, no objavljena slika otkriva jednu zanimljivost. Naime, Metin sat trebao bi imati kameru smještenu u - notch. Na mali hardverski urez navikli smo na pametnim telefonima, ali ne i na satovima, a ideja Zuckerberga jest da korisnici putem Milana mogu pristupiti videokonferencijama. Također, moći će fotografirati i snimati videozapise te će se tom sadržaju moći pristupiti s pametnih telefona.

Ono na što upozoravaju iz Bloomberga jest da bi, do predstavljanja pametnog sata - što bi moglo biti negdje tijekom sljedeće godine, Meta ipak mogla promijeniti dizajn tako da bi se konačan proizvod mogao razlikovati od njihove slike.

Mark Zuckerberg Otkriveni detalji posebnog programa u Facebooku koji je štitio VIP korisnike

Prema nekim ranijim informacijama, Metin pametni sat trebao bi imati podršku za LTE te opcije za zdravlje i fitness na koje smo već navikli na pametnim uređajima. Također, glasine koje su mrežom kružile ove godine kažu da je ovo tek prvi od najmanje 3 pametna sata koje kompanija priprema. Iz Facebooka, odnosno Mete, nisu htjeli komentirati ove informacije.

Fotografije sata pogledajte na ovom linku.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju