Jedan od najvećih problema vlasnika pametnih telefona i satova jesu baterije, odnosno njihovo (prekratko) trajanje. Dok neki modeli satova mogu izdržati više dana samo s jednim punjenjem baterije, pri zahtjevnijem korištenju baterija često ne može izdržati niti do kraja dana prije nego što je potrebno njezino punjenje. Također, kako su ovi uređaji namijenjeni konstantnom praćenju aktivnosti – kretanju, trčanju, vježbanju, spavanju itd., sa svakodnevnim višesatnim punjenjem praćenje aktivnosti korisnika ne može biti potpuno precizno.

Čini se da je ovim problemima došao kraj jer su iz kompanije Matrix Industries na Indegogou najavili "najmoćniji pametni sat koji nikada nećete morati puniti". PowerWatch 2, koji je na ovoj stranici već prikupio skoro 300 tisuća dolara, čime je nadmašio željenih 100 tisuća dolara, poseban je po tome što koristi termoelektrične generatore i solarnu tehnologiju za punjenje baterije, odnosno baterija se puni toplinom ljudskog tijela i (Sunčevim) svjetlom.

Na tržištu će se pojaviti tijekom ljeta po cijeni od 499 dolara, no tijekom kampanje može se naručiti već za 199 dolara. Dolazi s 1,2-inčnim LCD ekranom (promjer 42 mm), vodootporan je do 200 metara, ima GPS, senzor mjerenja otkucaja srca, osnovne funkcije praćenja spavanja te se preko aplikacije može povezati s pametnim telefonima koji rade na Androidu i Appleovim mobilnim uređajima.

Nadamo se da ćemo ovakvu tehnologiju u budućnosti moći vidjeti i u drugim pametnim satovima na kojima bi omogućila duže trajanje baterije između punjenja, no o tome trenutačno nema nikakvih informacija.

Izvor: ZDNet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju