Pametni sat podsjeća na važnost pravilnog i redovitog pranja ruku

Svaka tri sata nosivi uređaj podsjetit će korisnika da temeljito opere ruke sapunom. Za svaki slučaj.

Martina Čizmić | 15.04.2020. / 14:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je pranje ruku temelj dobre higijene, otkako je svijet zahvatila pandemija koronavirusa, sa svih strana možemo čuti kako je upravo ta aktivnost od presudne važnosti za očuvanje našeg zdravlja.

I dok neki redovito i s puno pozornosti (pjevušeći ili ne) peru ruke toplom vodom i sapunom, druge, očito, na to treba podsjetiti.

Tako je Google u svoje posljednje ažuriranje za operativni sustav za nosive uređaje, Wear OS, ugradio alarm koji korisnika podsjeća da - opere ruke.

Baš kao što pojedini nosivi uređaji podsjećaju korisnika da predugo sjedili ili da treba popiti vode, tako će i aplikacija Sat na nosivim uređajima s Wear OS, svaka tri sata podsjetiti da moraju oprati ruke. Osim podsjetnika ažuriranje donosi i poruku kojom podsjećaju korisnike da pranje ruku treba trajati 40 sekundi (uključen je i sat koji odbrojava sekunde) te da trebaju koristiti sapun.

Oni korisnici koji su već savladali pravilno pranje ruku i ne trebaju podsjetnik (ili im u tom trenutku baš nije zgodno oprati ruke jer su u automobilu ili u poslu) jednostavno mogu odgoditi ili isključiti podsjetnik.

 

Izvor: Android Police

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti