Pametni telefon s najboljim ekranom je…

Samsungov pametni telefon Galaxy Note 5 uskoro će se pojaviti u Hrvatskoj, a prema provedenim testovima, ovaj smartphone ima najbolji ekran na svijetu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.08.2015. / 09:26

Pametni telefon s najboljim ekranom je…

Samsung je nedavno predstavio dva nova pametna telefona iz Galaxy serije – Galaxy Note 5 i Galaxy Edge S6+. Oba ova telefona krase veliki ekrani dijagonale čak 5,7 inča QHD rezolucije (2,560 x 1,440 piksela), s tim da je ekran modela Edge zakrivljen s obje strane. Ekipa s DisplayMatea provela je neko vrijeme testirajući ove telefone, odnosno njihove ekrane te je predsjednik ove kompanije Raymond Soneira pohvalio Samsung koji je napravio odličan posao s oba modela. Prilikom odabira telefona, mnogim korisnicima jedna od najvažnijih opcija je veličina ekrana – u posljednje vrijeme sve su popularniji upravo ovakvi phableti, odnosno pametni telefoni s velikim ekranima, a Soneira kaže kako nije bitna samo veličina ekrana, već i njegova kvaliteta.

Samsung predstavio Galaxy S6 edge+, novog člana obitelji Galaxy

Ekran je najvažniji dio telefona te je iznimno bitno da fotografije na njemu izgledaju odlično te da je tekst čitljiv i na jakom suncu, dodao je Soneira. Prema dosadašnjim rezultatima testiranja DisplayMatea, titulu telefona s najboljim ekranom nosio je prošlogodišnji Samsungov model Note 4, no tu je titulu sada ponio njegov nasljednik. 'Samsungov Galaxy Note 5 ima najbolji ekran od svih telefona koje smo do sada testirali', napomenuli su na DisplayMateu nakon testiranja ovog telefona koji bi se uskoro trebao pojaviti i u hrvatskim trgovinama i u ponudi hrvatskih mobilnih operatera. Bolja vidljivost i čitljivost ekrana neke su od navedenih prednosti ovog modela u odnosu na Note 4, a ističe se i manja potrošnja energije ekrana tako da manje troši bateriju. Od ostalih pohvala ekranu ovog telefona, spominje se i 'najbolji i najtočniji prikaz boja' te prikaz 'zadivljujućih i prekrasnih slika'. Soneira je pohvalio Samsung zbog fokusiranja na konstantno poboljšanje kvalitete ekrana, a ne samo povećanje rezolucije i povećanja broj piksela po inču. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti