Panasonic 3D event [2.dio]

Prošli tjedan pisali smo kratki izvještaj o Panasonicovom događaju, a sada vam donosimo drugi i detaljniji dio.

Zimo Zimo Zimo | 11.04.2011. / 17:17

Panasonic 3D event [2.dio]

Prošli tjedan pisali smo kratki izvještaj o Panasonicovom događaju, a sada vam donosimo drugi i detaljniji dio.

U vrlo ugodnom društvu i atmosferi posjetili smo Budimpeštu u kojoj je Panasonic pripremio vrlo impresivno događanje gdje je predstavio svoje novitete.

Samo uvodno predavanje trajalo je kratko, no iznesene su sve bitnije činjenice kao što je nova strategija poslovanja Panasonica za 2011, te njihova suradnja sa EuroSportom.

Kao što smo već prije naveli, Panasonicova strategija jest postati vodeći proizvođač 3D tehnologije, poboljšati korisničku podršku, te ponuditi najbolju moguću energetsku učinkovitost svojih proizvoda.

Predstavljene su nove Lumix serije fotoaparata kao što su DMC-GF2 - mali i lagani uređaj sa full HD i ACVHD snimanjem videa, te DMC-GH2 - ultimativni hibrid za snimanje filmova koji nudi široki spektar mogućnosti.

Također su predstavljene nove, cijenom pristupačnije 3D kamere koje snimaju impresivne snimke kada ih gledate sa 3D naočalama, a tu su i novi sistemi kućnih kina, blue-ray playeri i nova strategija za Viera televizora.

Tri su osnovna elementa kojima će se Panasonic posvetiti ove godine: 3D, visoko kvalitetna slika i povezivanje. U 2011. NeoPDP panele zamijenit će NeoPlasma paneli koji pružaju inovativne performance u 2D i 3D slici.

Što se tiče LCD televizora, oni su također dobili nove panele pa će se tako IPS Alpha tehnologija zamijeniti 3D LED LCD serijom sa potpuno novim 3D panelom, a koje omogućuju bržu reprodukciju slike, širi kut gledanja i manju potrošnju energije.

Panasonic proširuje i 3D sadržaj igara i filmova pa tako možete uživati u preko 400 naslova 3D video igara, te širokim spektrom 3D filmova dostupnih na Blu-rayu.

Proširenjem na igre, Panasonic je ostvario suradnju sa Ubisoftom koji ulaže u nove tehnologije kako bi omogućili kvalitetnije video igre prilagođene u 3D tehnologiji. Prije spomenuti EuroSport također ulaže kako bi svojim korisnicima omogućio gledanje u HD te 3D-u.

Viera Connect nova je mreža koja omogućuje povezivanje i jednostavne operacije za konzumiranje različitog web sadržaja na velikim zaslonima. U ovu kategoriju spadaju UStream, Twitter, Facebook, Skype, igre, video glazba, sport i ostalo.

Rado bi pisali još o svemu, no dojmove 3D tehnologije teško je riječima ili videom prenijeti. Ono što možemo reći iz vlastitog iskustva jest da je doživljaj gledanja Avatara u 3D-u na 42 inčnoj plazmi odličan.

Brojne mogućnosti poput određivanja dubine slike povećavaju osjećaj treće dimenzije, dok rubovima možete dodati boju kako bi iskustvo bilo još bolje.

Sve u svemu Panasonica čeka prilično uzbudljiva godina glede njihovih proizvoda od kojih možemo izdvojiti i 3D fotoaparate koji daju, doslovno, novu treću dimenziju vašim slikama.

Za kraj spomenimo samo da smo za sav 3D doživljaj morali koristiti Panasonicove naočale koje koštaju cca 100 eura. No želite li uživati u 3D tehnologiji u vašoj kući, vjerujemo da vam neće biti problem odvojiti ekstra 100 eura kako bi uživali u 3D-u.

Pogledajte i našu galeriju slika na Flickru.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti