Panika i evakuacija: Eksplodirala baterija iPada u Appleovoj trgovini!

Appleova trgovina u Amsterdamu evakuirana je nakon eksplozije baterije iPada, zbog koje su tri osobe potražile medicinsku pomoć.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.08.2018. / 11:06

Appleova trgovina u Amsterdamu (Foto: ADE JOHNSON / ANP / AFP) (Foto: ADE JOHNSON / ANP / AFP)

Evakuirana Appleova trgovina i tri lakše ozlijeđene osobe rezime su incidenta koji se prije dva dana dogodio u Amsterdamu nakon pregrijavanja i eksplozije baterije iPada. Zaposlenici trgovine brzo su reagirali i iPad ubacili u kantu s pijeskom (srećom, nakon eksplozije uređaj se nije zapalio), no tri su osobe imale problema s disanjem zbog udisanja kemijskih para iz baterije te im je ukazana pomoć.

Na teren su odmah izašli i vatrogasci, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom već su na neko vrijeme zatvorili trgovinu kako bi se dobro prozračila. Više detalja o ovom incidentu do sada nije objavljeno pa ne znamo što je uzrokovalo pregrijavanje baterije ili je možda riječ o pogrešci nekog zaposlenika trgovine. Iz Applea kažu kako trenutno istražuju incident te su pohvalili svoje zaposlenike koji su "brzo i sigurno evakuirali posjetitelje".

Iako to nije povezano s ovom eksplozijom, na stranici 9to5 Apple kažu kako je otkako je Apple najavio program zamjene baterija na telefonima zabilježeno nekoliko incidenata pa je tako početkom godine u Zürichu eksplodirala baterija iPhonea 6S – jedan je zaposlenik zadobio lakše ozlijede, a ukupno je šest osoba zatražilo medicinski pomoć.

Samo dan poslije, eksplodirala je baterija iPhonea i u trgovini u Španjolskoj, a u veljači je sličan incident zabilježen i u Hong Kongu te su dvije osobe završile u bolnici zbog udisanja dima.

Sreća u nesreći u svim ovim incidentima jest da nitko nije ozbiljnije ozlijeđen i izbjegnute su potencijalne tragedije.

 


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti