Pazite kome šaljete "palac gore" da ne biste završili na sudu

Što točno znači emoji "palac gore"? O tome je ovaj tjedan odlučivao sud u Kanadi.

Hina | 09.07.2023. / 10:18

Palac gore, ilustracija (Foto: Getty Images)

 Kanadski farmer mora platiti više od 82.000 kanadskih dolara (56.655 eura) odštete nakon zbrke nastale zbog emojia koja je završila presudom suda u Saskatchewanu da je emoji 'palac gore' dovoljan za prihvaćanje ugovornih uvjeta.

Chris Achter, vlasnik poljoprivredne kompanije Swift Current u Saskatchewanu, poslao je taj emoji kao odgovor na fotografiju ugovora o kupnji lana koji mu je poslao kupac 2021. godine.

Mjesecima kasnije, kada je stiglo vrijeme isporuke, kupac - koji je poslovao s Achterom nekoliko godina - nije dobio lan.

Slika nije dostupna Jesu li i vaši favoriti među njima? Objavljeno koje emojije najčešće šaljemo

Time je počeo spor kako bi se otkrilo što znači emoji palac gore, prema sudskoj presudi objavljenoj u lokalnim medijima ovog tjedna.

Kupac, South West Terminal, tvrdio je da emoji podrazumijeva prihvaćanje ugovornih uvjeta, dok je Achter rekao da je koristio sliku palca samo da bi ukazao na to da je primio ugovor, ali ne kako bi naznačio pristanak.

U sažetoj presudi sudac T.J. Keene je rekao: Zadovoljan sam ravnotežom vjerojatnosti da je Chris odobrio ugovor kao što je to činio prije, osim što je ovaj put upotrijebio emoji palca gore.

Po mom mišljenju, zahtjev za potpis ispunio je emoji koji potječe od Chrisa i poslan je s njegova mobitela, rekao je Keene.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti