Pažnja! Ako koristite neki od ovih telefona, više nećete moći koristiti WhatsApp

Ako vaš telefon spada u tu kategoriju, imate još nešto vremena da sačuvate svoje stare prepiske.

Martina Čizmić | 31.12.2019. / 15:14

WhatsApp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

 Jedna od najpopularnijih aplikcija za dopisivanje, WhatsApp svoju popularnost može zahvaliti činjenici da radi na cijelom nizu različitih verzija operativnih sustava. No i u Facebooku (koji je vlasnik WhatsAppa) su zaključili kako ne mogu više pružati podršku baš svim pametnim telefonima i svim verzijama operativnih sustava.

Stoga će od ponoći korisnici koji koriste Windows Phone (ako takvih još ima) morati zaboraviti na WhatsApp, barem dok ne nabave novi telefon. I još neki uređaji ostati će bez podrške u nekom trenutku između 1. siječnja i 1 veljače 2020. godine. To obuhvaća telefone s Androidom verzije 2.3.7 i iPhone s operativnim sustavom iOS 8 (i starijima).

Ako vaš telefon spada u tu kategoriju, imate još nešto vremena da sačuvate svoje stare prepiske.

Kako biste to napravili, otvorite WhatsApp na svom pametnom telefonu i odaberite tri točkice u gornjem desnom kutu ekrana. Potom odaberite "Settings/Postavke" i "Chats and Calls/Razgovori i pozivi". Kad vam se otvori meni odaberite "Backup".

Na žalost, WhatsApp i dalje ne dopušta prebacivanje računa s Androida na iOS i obratno, pa ćete u tom slučaju morati eksportirati svoje prepiske kao privitak email poruci.

Jednostavno otvorite razgovor koji žeite sačuvati i u gornjem desnom kutu odaberite tri točkice. Kad uđete u meni, odaberite "More/Više" te "Export chat /Pošaljite razgovor". Možete odabrati želite li sačuvati i multimedijalne datoteke (fotografije, videa, audio snimke, animacije i slično) ili samo tekst.

Iz WhatsAppa ističu kako se u jednom emailu može poslati do 10 tisuća poruka s multimedijskim datotekama, odnosno do 40 tisuća samo u tekstualnom obliku.

Želite li pak nastaviti koristiti svoj telefon i WhatsApp, krajnje je vrijeme da ažurirate operativni sustav na Android 4.0.3 ili viši, odnosno iOS 9.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti