Pet vatrogasnih društava dobilo nove dronove

Na neka mjesta na kojima bi vatrogascima trebalo i više od pola sata, dron stiže za svega nekoliko minuta.

Martina Čizmić | 17.12.2018. / 12:40

Vatrogasci (Foto: Tele2) (Foto: Tele2)

Javne vatrogasne postrojbe iz Zagreba, Ploča, Vukovara, Orebića i Đakova u ovo blagdansko vrijeme dobile su poseban poklon. Naime, umjesto kupovine božićnih poklona partnerima, Tele2 ga je iskoristio za kupovinu i doniranje dronova vatrogasnim društvima. 

Dronovi će biti korisni za rano otkrivanje mjesta požara, praćenje napretka s udaljene lokacije i pružanje Wi-Fi komunikacijskih kanala osoblju na kopnu. Na neka mjesta na kojima bi vatrogascima trebalo i više od pola sata, dron stiže za svega nekoliko minuta, stoga ova donacija odlazi u prave ruke.

Zahvaljujemo se još jednom Tele2 što je prepoznao važnost našega zanimanja i odabrali nas za ovu vrijednu donaciju. Dron će nam uvelike pomoći prilikom naših budućih intervencija, nadzora požarišta te pretrage prostora kod nestalih i nastradalih osoba. Pošto se Vukovar nalazi u pograničnom području blizu Dunava primjena samoga drona će biti na dnevnoj bazi, poručio je zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društvo Vukovar Stjepan Draganić.  

Dron doniran od strane Tele2 vrijedan je i koristan dodatak našoj vatrogasnoj postrojbi. Kao najveća i najzaposlenija vatrogasna postrojba u Republici Hrvatskoj svakako ćemo ga koristiti pri našim hitnim intervencijama. Mogućnost rada s termalnom kamerom je vrlo korisna i može se koristiti pri, nažalost, svakodnevnim požarima u Zagrebu, ali i ostalim akcijama spašavanja, zaključio je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba prilikom uručenja donacije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti