Nakon što su dobili odobrenje diljem svijeta za upotrebu cjepiva protiv COVID-19 kod starijih od 16 godina, u Pfizeru su se okrenuli testiranjima na mlađim dobnim skupinama.

Tako su objavili da je njihovo cjepivo 100 posto učinkovito u sprječavanju razvoja bolesti COVID-19 kod mladih u dobi od 12 do 15 godina.

Iz Pfizera su istaknuli kako će u sljedećih nekoliko tjedana, kad prikupe sve podatke, predati zahtjev za hitno odobrenje upotrebe cjepiva i u toj dobnoj skupini.

Nadamo se da ćemo početi s cijepljenjem ove dobne skupine prije početka sljedeće školske godine, istaknuo je direktor Pfizera Albert Bourla u objavi za medije te dodao: Dijelimo želju za što bržim odobrenjem našeg cjepiva za korištenje kod mlađe populacije i ohrabreni smo podacima iz kliničkih ispitivanja kod mladih u dobi od 12 do 15 godina.

Nuspojave nakon cijepljenja kod mladih bile su iste kao i kod odraslih - bolovi na mjestu cijepljenja, umor i glavobolja.

Treba istaknuti da su podaci koje je Pfizer objavio još uvijek nepotpuni i nisu prošli stručnu provjeru, pa postoji mogućnost da će se još mijenjati prije konačne objave i eventualnog odobrenja nadležnih tijela.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju