Phil Libin iz Evernotea: Morate raditi na nečem odličnom

Većina startupa danas ima krivi pristup biznisu, a to je da prvo gledaju gdje se mogu uklopiti u tržište, te zatim rade na tom određenom projektu. To je jednostavno gubljenje vremena.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 04.11.2014. / 21:39

Phil Libin iz Evernotea: Morate raditi na nečem odličnom

Većina startupa danas ima krivi pristup biznisu, a to je da prvo gledaju gdje se mogu uklopiti u tržište, te zatim rade na tom određenom projektu. To je jednostavno gubljenje vremena.

Libin kaže kako treba početi od sebe, odnosno napraviti ono što je vama potrebno, te zatim to lansirati na tržište, a ne obrnuto. Evernote je i sama kompanija koja prvo razvija proizvode koji su im potrebni za internu uporabu, te nakon što među zaposlenicima postane proizvod prilično korišten, onda ga lansiraju na tržište. “Takav pristup uvijek je bio uspješan kod naših proizvoda.” S obzirom da su radili i druge stvari obrnutim redoslijedom pokazalo se to kao loša ideja.

Evernote je svakako kompanija na koju se treba ugledati. Još jedna od zanimljivih stvari jest i da Evernote zarađuje prvenstvo i jedino dok korisnik odlučio platiti zu njihovu uslugu, znači onda kada čovjek primijeti da mu je ovakav servis potreban!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti