Philips predstavio monitor koji štiti od znatiželjnih pogleda

Jednostavnim prebacivanjem u "privatni" način rada, ekran se "skriva" od drugih korisnika u otvorenim uredima, zajedničkim prostorima ili kad su podaci s kojima se barata previše osjetljivi za tuđe oči.

Martina Čizmić | 01.06.2020. / 16:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Philips je predstavio novi LCD monitor koji je namijenjen za profesionalnu upotrebu, ali i opremljen zanimljivom zaštitnom funkcijom.

Novi Philips 242B1V LCD monitor od 24 inča (23,8 "/ 60,5 cm) dolazi s Full HD rezolucijom (1920 x 1080), IPS i SmartImage tehnologijom, ali i zaštitom od vizualnog hakiranja. 

Jednostavnim prebacivanjem u "privatni" način rada, ekran se "skriva" od drugih korisnika u otvorenim uredima, zajedničkim prostorima ili kad su podaci s kojima se barata previše osjetljivi za tuđe oči. Jednostavnim pritiskom na gumb zaslon se čini mračan i jedva vidljiv s obje strane, dok u središtu ima jasne vizualne prikaze. Zahvaljujući toj opciji, samo korisnik koji je izravno ispred zaslona može čitati sadržaj na zaslonu, što je prednost sigurnijeg načina rada.

Osim privatnosti, ovaj model ima i značajke koje povećavaju udobnost tijekom dugotrajnog rada. Opremljen je Easy Read načinom rada koji olakšava dugotrajno čitanje i prikazuje podatke na ekranu kao da ih korisnik čita s papira. Treba istaknuti i SmartErgoBase postolje koje je podesivo po visini, s mogućnošću okretanja i nagibanja, što omogućuje korisnicima da monitor postave na idealnu udaljenost i položaj gledanja. Također uključuje i LowBlue načina rada, posebno razvijenu tehnologiju koja smanjuje štetnu kratkovalnu plavu svjetlost te FlickerFree tehnologiju koja smanjuje titranje ekrana za ugodnije gledanje.

 

Philips 242B1V ima tri glavne značajke koje pomažu u uštedi energije: LightSensor, PowerSensor i SmartImage tehnologije. Dok LightSensor donosi savršenu svjetlinu s minimalnom snagom jer dodatno smanjuje potrošnju energije, ugrađeni PowerSensor detektira prisutnost korisnika i automatski prilagođava svjetlinu monitora smanjujući ga, kada se korisnik odmakne, radi duljeg životnog vijeka monitora i smanjenja troškova energije za do 70 posto.
SmartImage optimizira performanse zaslona na temelju analize prikazanog sadržaja, prilagođava kontrast, zasićenost boja i oštrinu slika i videozapisa.

Philips 242B1V monitor bit će dostupan u Hrvatskoj od sredine lipnja  po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3.409 kuna (bez PDV-a).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti