"Date rape drugs", odnosno droga za silovanje u slobodnom prijevodu, odavno je noćna mora tinejdžera i njihovih roditelja diljem svijeta. Radi se o "drogi za silovanje", koju će novi proizvod na brz i jednostavan način detektirati u bilo kojem piću...

Bivši student strojarstva, Michael Abramson, koji je i sam svojedobno bio "roofied" (drogiran navedenom drogom) uz pomoć dvojice svojih bivših profesora odlučio je krenuti u borbu protiv ove pošasti. Osnovao je tvrtku DrinkSavvy koja proizvodi plastične čaše i slamčice za otkrivanje GHB-a, Ketamina ili Rohypnola, kemijskih sastojaka koji se rabe u proizvodnji "date rape drugs". Princip rada je super jednostavan, ako se u piću nalazi neki od ovih sastojaka, čaša i slamka će jednostavno - promijeniti boju. Na taj način je konzument eklatantno upozoren na opasnost koja mu prijeti.

Kampanja za skupljanje investitora na Indiegogo servisu je završena uspješno, prikupljeno je više od 50.000 američkih dolara, što je bila ciljana suma i proizvodnja može početi. Abramson je uvjeren kako će njegov proizvod uvelike smanjiti broj silovanja, pogotovo nakon tulumarenja u noćnim klubovima, gdje silovatelji drogiraju svoje žrtve. DrinkSavvy proizvodi na tržištu bi trebali biti dostupni u 2014. godini kada se završe sva testiranja i dobiju potrebne dozvole za masovnu proizvodnju i produkciju. 

Plastične čaše i slamčice koje otkrivaju drogu za silovanje uskoro na tržištu

Plastične čaše i slamčice koje otkrivaju drogu za silovanje uskoro na tržištu

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju