Plemenita gesta: Dječaku kojem je ukraden Xbox policajci kupili novu konzolu

Dječak kojem su lopovi ukrali Xbox rekao je kako neće tražiti novu konzolu jer mu mama radi više poslova samo kako bi platila račune…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.12.2015. / 09:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok je krajem studenog jedanaestogodišnji Tontrevion Campbell s majkom bio u crkvi, lopovi su provalili u njihovu kuću i, među inim, ukrali dječakov Xbox i sve igre. U razgovoru s dječakom policajci koji su izašli na teren shvatili su kako je to 'sve što je imao', a kada su ga upitali hoće li za Božić zatražiti novu konzolu, on im je odgovorio da neće, jer njegova mama radi nekoliko poslova samo kako bi mogla platiti račune tako da je svjestan da neće moći priuštiti Xbox. Ova iskrenost dječaka koji je, iako ima samo jedanaest godina, itekako svjestan situacije u kojoj se on i njegova majka nalaze, ganula je policajce koji su odlučili kupiti mu novi Xbox.

Otišli su u trgovinu s informatičkom opremom, kupili novi Xbox i tri igre, a kada je zaposlenik u trgovinu čuo priču o ovom dječaku, ubacio je i još jedan kontroler besplatno. Zanimljivo je da policajci nisu odmah dječaku dali Xbox, već su mu prvo pokazali novu konzolu i pitali ga je li to ukradeni uređaj, no on je rekao kako to nije njegova konzola, jer je njegova bila starija. On je, naravno, bio jako zahvalan i oduševljen ovom gestom koja je rasplakala i njega i njegovu majku, a policajci su mu napomenuli kako su kupili igre koje 'nisu previše nasilne'. Antonio Martin, jedan od policajaca koji su pomogli ovom dječaku rekao je kako su svi jako sretni jer su barem na jedan dan pomogli ovoj obitelji i u danima prije božićnih blagdana usrećili ovog iskrenog i skromnog dječaka.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti