Prvi put modnom pistom uz modele prošetali i - roboti

Publika je izuzetno pozitivno reagirala na pojavu ovih neobičnih modela na pisti, no postavila je logično pitanje - tko upravlja robotima?

Martina Čizmić | 07.03.2023. / 13:48

S modne revije Coperni (Foto: Coperni/YouTube/Screenshot)

Već smo imali prilike vidjeti kombinaciju tehnologije i mode kad je prije nekoliko godina nekoliko dronova proletjelo modnom pistom. No, pariška modna kuća Coperni otišla je korak dalje.

Na svojoj modnoj reviji, uz ljudske modele, prošetali su i robotski. Točnije, Coperni je održao prvu svjetsku modnu reviju na kojoj su sudjelovali roboti Boston Dynamicsa.

Dobro poznati roboti Spot (Točkica) pomagali su modelima na modnoj pisti. Dok je jedan dodavao torbicu, drugi je pomogao modelu da skine kaput.

 

 

Publika je izuzetno pozitivno reagirala na pojavu ovih neobičnih modela na pisti, no postavila je logično pitanje - tko upravlja robotima?

Odgovor na to dobili su na kraju same modne revije, kad su se uz dvojicu dizajnera Copernija, Sebastiena Meyera i Arnauda Vaillanta, pojavili i inženjeri iz Boston Dynamicsa.

Naša je poruka pozitivna, da ljudi i tehnologija mogu živjeti zajedno i harmonično, izjavio je Vaillant nakon revije, ali i priznao kako je imao određene sumnje u korištenje robota na modnoj reviji. No sad, ističe, smatra ih predivnima.

Inače, modna kuća Coperni podigla je prašinu prošle godine kad je tijekom modne revije na pistu gola izašla Bella Hadid, a haljinu su na nju nanijeli sprejem.

Kako je pak izgledala modna revija robota i modela, možete pogledati u službenom videu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti