Po uzoru na iPhone X: Apple priprema tri nova telefona!

Svi novi modeli koje će Apple predstaviti sljedeće godine navodno će imati ekrane bez rubova kao iPhone X, a najveći model trebao bi imati dijagonalu ekrana od čak 6,5 inča

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.11.2017. / 07:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Apple ove godine predstavio potpuno novi model iPhonea s velikim ekranom od ruba do ruba, ova kompanija za sljedeću godinu priprema čak tri nova modela koja će biti dizajnirana po istom principu kao i desetka. Ove informacije dolaze od jednog od najpouzdanijih izvora kada je u pitanju Apple, analitičara KGI Securitiesa Ming-Chi Kuoa koji je objavio glasine kako Apple priprema najveći telefon do sada – model s dijagonalom čak 6,5 inča. Naravno, usprkos dosadašnjim uspješnim predviđanjima Kuoa, točne informacije o novim modelima saznat ćemo tek u rujnu 2018. jer od Applea, naravno, ne trebamo očekivati neke reakcije jer iz Cookove kompanije nikada ne komentiraju glasine.

Od tri modela koja Apple priprema, dva će imati OLED ekrane (kao i model X), a jedan bi trebao imati klasični LCD, kao i raniji modeli iPhonea, a kako neće biti rubova oko ekrana, svi modeli imat će velike dijagonale ekrana. Osim nasljednika 5,8 inčnog iPhonea X koji će imati OLED ekran, od Applea očekujemo i model s dijagonalom ekrana od 6,1 inča koji neće imati OLED, već tradicionalni LCD, ali imat će neke od opcija s desetke poput Face ID-a i naprednih kamera koje će zamijeniti Touch ID. Ovo će vjerojatno biti najjeftiniji telefon u Appleovoj ponudi čija će cijena, prema ovom analitičaru, iznositi između 650 i 750 dolara, no treba napomenuti kako će, kako bi Apple postigao takvu cijenu, navodno imati nešto nižu rezoluciju i gustoću piksela (320-330 piksela), dok iPhone X ima gustoću od 458 piksela po inču.

Što se najvećeg uređaja tiče, Apple će model sa 6,5 inčnim ekranom predstaviti kao iPhone X Plus, a još nije poznato hoće li razlika između modela X Plus i X biti samo u dijagonali ekrana ili će ovaj telefon imati još neke dodatne/napredne opcije. Također, bit će zanimljivo vidjeti i koliko će iznositi cijena ovog telefona - cijena modela X iznosi tisuću dolara (bez potpisivanja ugovora), a od većeg modela možemo očekivati 100-200 dolara veću cijenu.

Izvor: Apple Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti