Pobjednicima Moj posao hackathona hacklanje nagrada od 20 000 kuna

Pobjednici hackathona pod nazivom hacklanje su članovi tima New Fer koji su podijelili 20 000 kuna

Zimo Zimo | 22.05.2017. / 19:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

MojPosao je krajem prošlog tjedna u Zagrebu održao svoj prvi hackathon pod nazivom #hacklanje. Riječ je o 24satnom natjecanju u programiranju na koje se prijavilo čak 34 tima.

Radi velikog interesa napravljena je selekcija pa je tako u samom natjecanju sudjelovalo 20 timova koji su dobili priliku kreirati rješenja na jednu od ponuđenih tema:

Jobs 2.0 – inovacije u zapošljavanju s fokusom na mlađe generacije (milenijalce i post milenijalce), izrada mobilne aplikacije koja će se baviti edukacijama, poslovima ili područjem turizma/ugostiteljstva, dok je treća tema bila slobodna s fokusom na inovativnost uz korištenje sljedećih tehnologija: API, AR/VR, BIG DATA, On demand, Block chain.

Svi timovi ponudili su vrlo kvalitetna rješenja i žiriju dodatno otežali izbor tri najbolja.

„O pobjednicima su odlučile nijanse. U obzir smo uzeli sve elemente, od koda, tehničke izvedbe, izgleda aplikacije pa do tržišta na koje bi se rješenje moglo plasirati. Između prva tri nagrađena tima riječ je o minimalnim razlikama. Iznimno nam je drago što su svi uspješno pogodili teme i oduševljeni smo činjenicom da su koristili nove tehnologije“, rekao je Saša Kendjel, član žirija i voditelj MojPosao razvojnog tima.

Prvo mjesto pripalo je timu New Fer, čiji su članovi podijelili nagradu od 20.000 kn, drugo mjesto i nagradu od 8.000 kn osvojio je tim Baka Marica, dok je treće mjesto i 4.000 kn osvojio tim ITSFANKY.

Osim novčane nagrade i iskustva sudjelovanja na hackathonu, nekim natjecateljima će biti ponuđena i prilika da postanu novi članovi MojPosao razvojnog tima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti